Steven Spielberg kondigt officieel na bijna 50 jaar een nieuwe UFO-film aan

Films
donderdag, 18 april 2024 om 10:00
8yfwiwjwangechuk30inmyjfm4t
Hollywoodregisseur Steven Spielberg werkt momenteel aan een nieuwe UFO-film, voor het eerst in bijna 50 jaar, zo meldt Variety. Daar komt ook nog eens bij dat niemand minde dan David Koepp, de scenarioschrijver van Spielbergs kaskraker Jurassic Park uit 1993, naar verluidt het script zal gaan schrijven.
De filmmaker heeft sinds Close Encounters of the Third Kind uit 1977 geen echte UFO-film meer gemaakt, die zichzelf heeft verankerd in de popcultuurgeschiedenis als een van de meest invloedrijke alienfilms aller tijden. De film werd genomineerd voor maar liefst negen Academy Awards, waarbij de Oscar voor Beste Cinematografie werd gewonnen, evenals een speciale Achievement Academy Award voor de fenomenale Geluidseffecten in de film.
Close Encounters brak met de gebruikelijke trend in sciencefictionfilms door buitenaardse wezens als vriendelijk te portretteren, in plaats van vijandig zoals vaak de norm was. Dit gaf het verhaal een warmere, meer menselijke dimensie. Daarnaast viel de film op doordat wetenschappers in plaats van militairen de hoofdrol speelden. Richard Dreyfuss speelde Roy Neary, een gewone arbeider uit Indiana wiens leven op zijn kop wordt gezet wanneer hij een UFO tegenkomt.
Spielberg vertelde vorig jaar aan Stephen Colbert dat het wiskundig onmogelijk is dat wij de enige intelligente soort in het heelal zijn, maar dat de kans klein is dat iemand ons zou bezoeken, 400 miljoen lichtjaar hiervandaan (via The A.V. Club). Het idee speelt dus al langer bij de regisseur, die na bijna 50 jaar opnieuw het UFO-fenomeen naar het witte doek zal brengen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!