Quentin Tarantino zet een streep door zijn laatste film 'The Movie Critic' met Brad Pitt

Films
donderdag, 18 april 2024 om 9:00
ngjpqcan2nkedoeflli5divsqoq
Quentin Tarantino heeft aangekondigd dat hij zijn plannen voor de film The Movie Critic laat varen. Eerder had hij gezegd dat dit zijn laatste film als regisseur zou worden, maar nu lijkt het erop dat hij een andere richting inslaat. Woensdag werd bevestigd dat de regisseur het project definitief heeft afgeblazen.
The Movie Critic zou Tarantino’s tiende en laatste speelfilm zijn geweest, maar Deadline meldt dat hij niet van plan is het script te herschrijven of het project nieuw leven in te blazen. In plaats daarvan maakt hij plannen om iets nieuws te gaan doen.
Brad Pitt was gecast in een hoofdrol in de film. Op een gegeven moment had Tarantino gezegd dat de film uit 1977 zich afspeelde en ging over een kleine filmcriticus die recensies schreef voor een pornotijdschrift. Er werd ook gefluisterd dat Pitt in zekere zin zijn personage Cliff Booth uit Once Upon a Time... in Hollywood opnieuw zou spelen.
Tarantino sprak kort over The Movie Critic voor een publiek op het Cannes Film Festival vorig jaar en zei: "Ik kan jullie niets vertellen tot jullie de film hebben gezien. Ik ben verleid om nu wat van de monologen van het personage te doen, maar dat ga ik niet doen. Misschien als er minder videocamera's waren. Jullie moeten gewoon afwachten."
Het is niet duidelijk welk project de regisseur nu zal kiezen als zijn volgende film, aangezien hij ook in 2019 besloot tegen een R-rated Star Trek-film te zijn, omdat het een te groot project was. "Kijk, ik kan met een heel groot idee komen. Maar op dit moment spreekt het idee van een kleiner publiek me meer aan," zei hij destijds. In 2022 speelde hij met het idee om een achtdelige tv-serie te maken, maar ook dat kwam nooit van de grond.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!