Netflix deelt adembenemende eerste teaser van 'One Hundred Years of Solitude'

TV en Series
woensdag, 17 april 2024 om 15:00
cads ep01 scn34 bts 00725 r1
Netflix heeft een spannend voorproefje vrijgegeven van One Hundred Years of Solitude (Cien años de soledad), de nieuwe fantasyserie gebaseerd op het meesterwerk van Gabriel García Márquez. In deze sneak peek worden we meegenomen naar het moment waarop kolonel Aureliano Buendía voor een vuurpeloton staat, terwijl hij terugdenkt aan zijn jeugd.
De serie, geregisseerd door Laura Mora en Alex García López, belooft een van de meest indrukwekkende producties uit Latijns-Amerika te worden. Het verhaal wordt tot leven gebracht door getalenteerde artiesten uit Colombia en Latijns-Amerika, volledig in het Spaans gefilmd en opgenomen in Colombia met steun van de familie van Gabriel García Márquez.
De reis begint wanneer neven José Arcadio Buendía en Úrsula Iguarán tegen de wil van hun ouders in trouwen en hun dorp verlaten op zoek naar een nieuw thuis. Samen met vrienden en avonturiers stichten ze uiteindelijk Macondo, een utopische stad aan de oevers van een rivier van prehistorische stenen. Maar de Buendía-familie wordt geplaagd door waanzin, onmogelijke liefdes, een bloedige oorlog en de angst voor een vreselijke vloek die hen honderd jaar eenzaamheid voorspelt.
Gepubliceerd in 1967, is One Hundred Years of Solitude een van de meest geliefde werken van Gabriel García Márquez, winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur in 1982. Het wordt beschouwd als een meesterwerk van Spaans-Amerikaanse literatuur en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht en is vertaald in meer dan 40 talen.
Wanneer de nieuwe Spaanstalige serie te zien zal zijn is nog niet duidelijk, houd onze website in de gaten voor verdere updates rondom One Hundred Years of Solitude. Bekijk hieronder de eerste officiële teaser.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!