Sean Penn schittert als taxichauffeur van Dakota Johnson in nieuwe dramafilm 'Daddio'

Films
woensdag, 17 april 2024 om 13:00
i07xitwfiou9pgecz9ngyl0a2e8
Sony Pictures Classics heeft zojuist de eerste trailer vrijgegeven voor Daddio, een nieuwe dramafilm met Dakota Johnson en Sean Penn. De film, geschreven en geregisseerd door Christy Hall, draait om een onverwachte, aangrijpende ontmoeting tussen een jonge vrouw en een taxichauffeur in New York City.
De film opent met een scène op JFK Airport, waar de jonge vrouw haastig instapt in een gele taxi. De taxichauffeur, gespeeld door Sean Penn, neemt haar mee op een reis door de nachtelijke straten van Manhattan. Tijdens de rit ontvouwt zich een onverwachte en diepgaande conversatie tussen de twee.
Met slechts twee hoofdrolspelers, Dakota Johnson en Sean Penn, draait de film volledig om hun interactie en acteerkunsten. Johnson, bekend van haar eerdere rollen in films als Fifty Shades of Grey en het minder succesvolle Madame Web, voegt met Daddio weer een waardevolle prestatie toe aan haar cv. Samen met Oscarwinnaar Sean Penn zorgen ze voor een taxirit die de kijker niet snel zal vergeten.
De film is de eerste realistische drama die gebruikmaakt van de baanbrekende "Volume" technologie, eerder gebruikt in de productie van de populaire serie The Mandalorian. Deze technologie omvat het gebruik van een speciale geluidsstudio waarbij rijdend beeldmateriaal wordt geprojecteerd op LED-panelen rondom de set. Dit creëert een meeslepende omgeving die de acteurs in staat stelt om op een unieke en authentieke manier te reageren op hun omgeving.
Daddio beleefde zijn eerste première op het Toronto International Film Festival van 2023, gevolgd door de Amerikaanse première op het Telluride Film Festival van datzelfde jaar. De film staat gepland voor een bioscooprelease in Amerika aankomende zomer. Het is niet duidelijk of de film ook naar Nederland komt. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!