Nieuwe spannende thrillerserie van Nederlandse bodem dit najaar te streamen

TV en Series
donderdag, 20 juni 2024 om 12:00
nemesisis
Disney+ breidt zijn repertoire uit met een primeur: de eerste originele Nederlandstalige thrillerserie, getiteld Nemesis. Deze achtdelige serie, gebaseerd op de gelijknamige roman van Simon de Waal, is ontwikkeld door Willem Bosch, bekend van Nood, Penoza en Baantjer het Begin.
De serie volgt Sylvia van Maele, een officier van justitie in Den Haag, gespeeld door Lies Visschedijk, bekend van haar rollen in onder andere Soof en Doris. Sylvia werkt samen met Lars van Deurnen, een FIOD-rechercheur vertolkt door Romana Vrede, die eerder te zien was in Santos. De cast wordt verder versterkt door acteurs als Peter Blok (Anoniem), Jade Olieberg (Ares), Bram Suijker (Vliegende Hollanders), Chris Peters (De Poli) en Florian Regtien (Skam NL).
Het plot van Nemesis draait om Sylvia van Maele en Lars van Deurnen, die zich vastbijten in een complexe moordzaak. Wanneer een kroongetuige wordt vermoord, besluit Sylvia een eigen onderzoeksteam op te richten om de internationale criminele organisatie verantwoordelijk voor deze misdaden te ontmaskeren. Dit leidt hen naar de duistere onderwereld van de financiële criminaliteit, waar ze geconfronteerd worden met een meedogenloze elite die haar rijkdom en macht koste wat kost wil beschermen.
Met Nemesis zet Disney+ een belangrijke stap in de Nederlandse markt. Mascha van Erven, directeur lokale originele producties bij Disney+ Benelux, verklaarde: "We zijn ongelooflijk trots om de eerste Nederlandse dramaserie voor Disney+ aan te kondigen. Nemesis is een spannende misdaadserie over de invloed van de misdaad op onze samenleving en een eigenzinnige vrouw binnen het Openbaar Ministerie die op een onorthodoxe manier ten strijde trekt. We kunnen niet wachten om dit authentieke verhaal te delen met alle Disney+ kijkers in Nederland en de rest van de wereld."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!