Natalie Portman duikt in een mysterieuze moordzaak in de nieuwe miniserie 'Lady in the Lake'

TV en Series
donderdag, 20 juni 2024 om 10:00
ffckg0fwm62g7dr9wu4g41cocv5
Op 19 juli gaat de miniserie met Natalie Portman, Lady in the Lake, in première op Apple TV+. De zeven afleveringen tellende serie, gebaseerd op de bestseller van Laura Lippman, speelt zich af in 1966 in Baltimore, waar de verdwijning van een jong meisje de stad in haar greep houdt.
Portman speelt Maddie Schwartz, een Joodse huisvrouw die worstelt met een geheim verleden en vastberaden is om zichzelf opnieuw uit te vinden als onderzoeksjournalist. Haar pad kruist dat van Cleo Johnson, vertolkt door Moses Ingram, een moeder die door de politieke onderbuik van het zwarte Baltimore probeert te navigeren terwijl ze haar familie onderhoudt. Het leven van deze twee vrouwen lijkt in eerste instantie parallel te lopen, maar wanneer Maddie zich vastbijt in het mysterie rond Cleo's dood, ontstaat er een gevaarlijke kloof die iedereen om hen heen bedreigt.
De nieuwe trailer biedt een eerste blik op deze complexe en gelaagde verhaallijn. De trailer begint met een ongelukkige Maddie die haar onvrede uit over haar huidige leven, maar al snel wordt duidelijk dat haar betrokkenheid bij de verdwijning van het jonge meisje groter is dan aanvankelijk gedacht.
Natalie Portman, voor wie dit de eerste grote rol is in een miniserie, krijgt gezelschap van een getalenteerde cast. Naast Ingram zien we onder anderen Y’lan Noel (Insecure), Brett Gelman (Stranger Things), Byron Bowers (The Chi), Noah Jupe (Honey Boy), Josiah Cross (Masters of the Air), Mikey Madison (Better Things) en Pruitt Taylor Vince (The Mentalist). De serie is gecreëerd, geschreven en geregisseerd door Alma Har'el, bekend van de film Honey Boy.
Lady in the Lake combineert de beklemmende sfeer van een noir thriller met een scherpe blik op de maatschappelijke en raciale spanningen van het Baltimore in de jaren zestig. De serie is vanaf 19 juli te zien op Apple TV+. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!