Nieuwe kneiterharde drugsserie knalt vanaf vandaag de huiskamers binnen

TV en Series
vrijdag, 15 maart 2024 om 17:00
etihhzeiivsy5sc1higbosqerpg
Vanaf vandaag knalt de nieuwe Netflix-serie Iron Reign (Mano de hierro) de huiskamers binnen. Een gloednieuwe Spaanse misdaadthriller die zich afspeelt in de wereld van Joaquín Manchado, een eigenaar van een terminal in de bruisende haven van Barcelona, die een sleutelfiguur is in een uitgestrekt drugsnetwerk. Regisseur Lluís Quílez staat aan het roer van deze opwindende nieuwe serie!
Met bijna 6.000 containers per dag is de zeehaven van Barcelona een knooppunt van wereldwijde goederenstromen, waarin meer dan 30.000 kilo cocaïne per jaar kan worden verborgen. Joaquín Manchado (gespeeld door Eduard Fernández) weet maar al te goed hoe belangrijk zijn terminal is in deze lucratieve drugshandel.
Om een illegale lading door de haven te smokkelen, moet men kunnen vertrouwen op een stevig crimineel netwerk. Maar wanneer een onverwacht incident en het verlies van een belangrijke partij cocaïne plaatsvinden, escaleert de situatie snel in een meedogenloze oorlog van wraak en moord.
Iron Reign schittert niet alleen als misdaaddrama, maar ook als podium voor Spaans talent. Zo zien we onder andere Chino Darín en Jaime Lorente, bekend van respectievelijk The Kingdom en La Casa de Papel (Money Heist). De toevoeging van Natalia de Molina, die haar debuut maakt op Netflix, voegt nog meer glans toe aan deze veelbelovende serie. Achter de schermen zorgt MediaPro Studio voor een hoogwaardige productie, onder leiding van uitvoerende producenten Javier Pons, Bernat Elias, Laura Fernández Espeso en Juan Miguel Hernández.
Na de teleurstellende La Casa de Papel-spin-off Berlin lijkt Netflix weer terug te zijn op het succesvolle Spaanse pad met Iron Reign, een terugkeer naar de rauwe drugsseries waar de streamingdienst eerder succes mee boekte. Iron Reign is nu beschikbaar op Netflix. Ga jij kijken?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!