Nieuwe docuserie 'The Program' over een knettergekke kostschool nu te zien op Netflix

TV en Series
dinsdag, 05 maart 2024 om 7:00
1
Netflix heeft de afgelopen maanden een voorliefde ontwikkeld voor true crime-docu's, een trend die aanslaat bij het publiek, getuige de populariteit van series zoals American Nightmare. De streamingdienst heeft de markt verder verkend met vergelijkbare docuseries, en nu voegt The Program: Cons, Cults, and Kidnapping zich bij dit veelbelovende aanbod.
Vanaf vandaag brengt Netflix de nieuwe schokkende docuserie The Program: Cons, Cults, and Kidnapping uit, gemaakt door Katherine Kubler. Deze serie werpt een onthullende blik op de verontrustende realiteit van disciplinaire schoolsystemen, waar Kubler zelf slachtoffer van is geworden. Deze instellingen beloven probleemjongeren te rehabiliteren, maar brengen in werkelijkheid kinderen ernstig in gevaar.
Bij aankomst op Ivy Ridge ontdekten Kubler en haar medestudenten dat ze geconfronteerd werden met sterk beperkte vrijheden. Het schoolregime, gebaseerd op een complex systeem van verdiensten, hield studenten gevangen tot hun 18e, zonder de mogelijkheid om te praten, te glimlachen, naar buiten te gaan of vrijelijk met de buitenwereld te communiceren.
The Program belicht ook Kubler's persoonlijke worstelingen met het verwerken van het trauma en de uitdagingen om haar ervaringen met haar vader te delen. Van misleidende marketing tot fysiek en mentaal misbruik, onthult de documentaire de duistere kanten van disciplinaire scholen en de verstrekkende gevolgen voor degenen die eraan zijn blootgesteld.
The Program: Cons, Cults, and Kidnapping biedt een krachtig exposé van een industrie die belooft te genezen, maar in plaats daarvan aanzienlijke schade aanricht. De docu-serie is nu te streamen via Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!
De officiële beschrijving van de serie luidt: ""Niet praten. Niet lachen. Niet naar buiten gaan. De Academy at Ivy Ridge beweerde therapie en recreatieve activiteiten te gebruiken om problematische tieners te helpen. In plaats daarvan leden tieners aan mentaal en fysiek misbruik in een programma dat opereerde als een sekte. In deze meeslepende onderzoeksdocuserie halen een filmmaker en andere voormalige studenten zich hun gruwelijke ervaringen op aan een disciplinaire school en onthullen ze de gruwelen van de industrie voor problematische tieners."