'The X-Files'-maker Chris Carter geeft zijn zegen aan reboot van Ryan Coogler

Films
dinsdag, 05 maart 2024 om 9:00
8ans271a20psny8jrjprnj64qul
In een recent interview heeft Chris Carter, de maker van de iconische sciencefictionserie The X-Files, onthuld dat regisseur Ryan Coogler enkele veelbelovende ideeën heeft voor de aankomende reboot van de serie. De Emmy-genomineerde bedenker, die zelf niet direct betrokken zal zijn bij de productie, heeft zijn zegen gegeven aan Coogler voor het nieuwe hoofdstuk in de X-Files-saga.
Chris Carter's baanbrekende sci-fi-show uit de jaren 90, The X-Files, met in de hoofdrollen David Duchovny en Gillian Anderson, krijgt een reboot waarbij Ryan Coogler, de regisseur van Black Panther, de leiding heeft. Hoewel Coogler geen toestemming van Carter nodig had om de iconische serie nieuw leven in te blazen, heeft hij wel de zegen gekregen van de maker.
Bij de opening van zijn kunsttentoonstelling in Los Angeles sprak TheWrap met Carter over de aanstaande reboot en het erfgoed van de sci-fi-serie, die in september zijn 30-jarig jubileum vierde. Carter bevestigde dat Coogler de producent zal zijn van de aankomende serie. Echter, zijn eigen betrokkenheid bij de nieuwe X-Files-incarnatie zou beperkt blijven tot die van een 'cheerleader'.
Gevraagd of hij deel zal uitmaken van de The X-Files-reboot, antwoordde Chris Carter: "Alleen als cheerleader, ze hebben mijn zegen niet nodig. 20th Century Fox en Disney bezitten de show. Ze zijn vrij om ermee te doen wat ze willen. Ik voel me vereerd dat ze naar me toe kwamen en me vroegen, niet om mijn toestemming, maar om mijn zegen."
Op de vraag of hij met Coogler heeft gesproken over de reboot, onthulde Carter: "Ik mag er eigenlijk niet over praten, volgens Disney. Maar ik zal je vertellen, ja. Ik heb met hem gesproken. Ja, hij wil een diverse cast en hij heeft enkele goede ideeën." Carter bevestigde eveneens dat hij de serie absoluut zal gaan kijken. "Zeker. Ja. Ik ben nieuwsgierig. Het is niet de makkelijkste show om te schrijven vanwege het onderwerp. Het is niet zoals Law & Order, waar je de misdaad van de week hebt. Je moet je voorstellen 'wat als' en dat 'wat als' is vaak moeilijk aan te pakken."
De nieuwe X-Files-serie, geproduceerd door Disney, laat het nog in het midden of het een voortzetting of volledige reboot wordt. Een terugkeer van David Duchovny en Gillian Anderson lijkt onwaarschijnlijk.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!