Nieuwe verfilming van 'The Count of Monte-Cristo' onthult eerste teaser trailer

Films
maandag, 04 maart 2024 om 21:10
qyvgooponuno5vdtvzlvve0gfv2
Pathé heeft een eerste teaser vrijgegeven voor de aankomende verfilming van The Count of Monte-Cristo. Deze herziene vertelling wordt geschreven en geregisseerd door Alexandre de La Patellière en Matthieu Delaporte, het duo dat eerder verantwoordelijk was voor de Musketeers-verfilmingen. In tegenstelling tot hun vorige projecten nemen ze ditmaal ook de regie op zich.
Het betreft een frisse adaptatie van het beroemde werk van Dumas, waarin een man wraak neemt nadat hij onterecht gevangen heeft gezeten. De film staat gepland voor release op 28 juni 2024 in de Franse bioscopen, wanneer de film naar Nederland komt is nog niet duidelijk.
De filmmakers, Alexandre de La Patellière en Matthieu Delaporte, staan bekend om hun eerdere samenwerking aan films als What's in a Name? en The Best Is Yet to Come. Daarnaast hebben ze het script geschreven voor de recente The Three Musketeers-films. Deze ervaren makers bundelen opnieuw hun krachten om een eigentijdse interpretatie te bieden van de roman die voor het eerst werd voltooid in 1844 door Alexandre Dumas.
The Count of Monte-Cristo vertelt het verhaal van Edmond Dantès, gespeeld door Pierre Niney, die op zijn trouwdag wordt gearresteerd voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Na veertien jaar gevangenschap in het fort Château d'If ontsnapt hij op gewaagde wijze. Nu hij rijk is, neemt hij de identiteit aan van de Graaf van Monte-Cristo en zint hij op wraak tegen de drie mannen die hem hebben verraden.
De cast van The Count of Monte-Cristo bestaat uit enkele bekende namen, waaronder Pierre Niney als Edmond, Anaïs Demoustier als Mercédès, Bastien Bouillon, Anamaria Vartolomei, Laurent Lafitte en Julien De Saint Jean. De productie is in handen van Dimitri Rassam, met medewerking van Chapter 2, Pathé, M6 Films, en Fargo Films. Hoewel de Franse release gepland staat voor 28 juni 2024, zijn er nog geen internationale releasedata bekendgemaakt.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!