Ontroerende Frans-Belgische monsterfilm uit 2023 binnenkort digitaal te zien

Films
zaterdag, 10 februari 2024 om 14:38
vdadjgsb7aku3h2elsj8fpcvqwa scaled
2023 was een prachtig filmjaar, wat er helaas ook voor zorgt dat veel pareltjes ondergesneeuwd raakten door films als Oppenheimer en Barbie, die afgelopen zomer de Nederlandse bioscoopzalen veroverden. Een van deze pareltjes die je waarschijnlijk hebt gemist, is The Animal Kingdom (Le Règne Animal), een Franse-Belgische monsterfilm geregisseerd door Thomas Cailley. De film beleefde zijn grote doorbraak op het 76e Cannes Film Festival en is binnenkort eindelijk digitaal verkrijgbaar.
In een samenleving overspoeld door een golf van mutaties die sommige mensen langzaam in dieren transformeren, volgen we het verhaal van François, gespeeld door Romain Duris, die tot het uiterste gaat om zijn vrouw, aangetast door deze mysterieuze aandoening, te redden.
hfkfpzrt6tj0jggvzgmdwsxxwnf 1024x576
Wanneer een aantal van deze wezens zich terugtrekt in een nabijgelegen bos, begint François, vergezeld door zijn 16-jarige zoon Émile (Paul Kircher), aan een zoektocht die niet alleen hun lot zal bepalen, maar ook de kijker op het puntje van hun stoel zal houden.
The Animal Kingdom markeert de tweede speelfilm van regisseur Thomas Cailley, wiens debuut Love at First Fight in 2014 alom werd geprezen. Cailley, die het scenario samen met Pauline Munier schreef, plaatst het verhaal in het Gironde-district, zijn geboortestreek, en houdt de kijker in de ban met een unieke mix van wetenschap, drama en avontuur.
Het productieteam, onder leiding van Pierre Guyard van Nord-Ouest Films als producent en David Guyard als director of photography, heeft de visie van Cailley tot leven gebracht met indrukwekkende visuele elementen en cinematografische finesse. De cast, bestaande uit Romain Duris, Adèle Exarchopoulos en Paul Kircher, voegt diepgang toe aan de personages en brengt het verhaal tot leven. The Animal Kingdom is vanaf 15 maart digitaal verkrijgbaar.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!