Nieuw seizoen van Amerikaanse 'Wie is de Mol?' binnenkort te zien op Netflix

TV en Series
donderdag, 30 mei 2024 om 14:00
the mole n s2 e1 00 01 04 07rc
Op 28 juni gaat niet alleen het nieuwe seizoen van 'Wie is de Mol?' van start met onbekende Nederlanders, maar begint ook het tweede seizoen van de Amerikaanse variant op Netflix, The Mole, waarbij de Belgische makers nauw betrokken zijn.
Voor Amerikanen betreft het een herstart, aangezien 'The Mole' een aantal jaar geleden al eerder een niet al te succesvolle versie op de Amerikaanse televisie had. Voor veel Nederlanders zal het wellicht de eerste kennismaking zijn met 'Wie is de Mol?' in het Engels. Desondanks blijft het concept hetzelfde: diverse kandidaten gaan op reis en voeren opdrachten uit, terwijl één van hen de boel saboteert.
De officiële beschrijving van Netflix luidt: In de Amerikaanse versie, genaamd 'The Mole', nemen twaalf spelers deel aan een onvoorspelbare, hoogwaardige competitieserie onder leiding van journalist Ari Shapiro. In dit format werken de spelers samen in uitdagende opdrachten om geld toe te voegen aan een pot die uiteindelijk slechts één van hen zal winnen. Onder de spelers bevindt zich één persoon die in het geheim is aangewezen als "de Mol" en belast is met het saboteren van de geldinzamelingspogingen van de groep.
'The Mole' is bedacht door de Belgen Bart de Pauw, Michel Vanhove, Michiel Devlieger en Tom Lenaerts en wordt in verschillende landen uitgezonden met elk hun eigen draai aan het concept. Nederland is het meest consistente 'Wie is de Mol?'-land met maar liefst 22 seizoenen sinds 1999. Elke week zien we de kandidaten weer de meest bizarre opdrachten uitvoeren terwijl ze proberen de Mol te ontmaskeren. Dit is iets waar Nederlandse fans al jaren van genieten.
Het eerste seizoen van The Mole is momenteel beschikbaar op Netflix, en het tweede seizoen begint op 28 juni, met wekelijks een nieuwe aflevering
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!