Universal werkt aan The Mummy-prequel met Midway-schrijver Wes Tooke

Films
donderdag, 30 mei 2024 om 13:00
heor98f2kra59xf38fk0k8mlse
Universal Pictures werkt aan een nieuwe prequelfilm voor The Mummy. Dit nieuws werd eerder deze week onthuld door de gerenommeerde Hollywood-insider Daniel Richtman. Wes Tooke, bekend van films zoals Midway en The Rescue, is naar verluidt aangesteld om het script te schrijven.
De originele Mummy-film uit 1932, geregisseerd door Karl Freund en met Boris Karloff in de hoofdrol, is een klassieke horrorfilm die de toon zette voor vele vervolgen en remakes. De versie uit 1999, geregisseerd door Stephen Sommers en met Brendan Fraser en Rachel Weisz in de hoofdrollen, geniet echter een cultstatus en heeft een loyale schare fans.
De prequel zou kunnen aansluiten bij een van deze versies, hoewel de voorkeur waarschijnlijk uitgaat naar de versie van 1999, gezien de populariteit en het nostalgische gevoel dat deze film bij veel fans oproept. Dit jaar viert deze film ook zijn 25-jarig jubileum, wat een goede timing zou zijn voor een nieuwe toevoeging aan de franchise.
Een interessante kanttekening is dat Stephen Sommers, de regisseur van de succesvolle films uit 1999 en 2001, onlangs liet weten dat hij openstaat voor een mogelijke hereniging met Fraser en Weisz om een nieuwe film te maken. Hij uitte echter ook zijn teleurstelling over het feit dat hij nooit benaderd werd voor de reboot uit 2017 met Tom Cruise, die niet goed werd ontvangen en het geplande 'Dark Universe' van Universal abrupt tot stilstand bracht.
De versie van 2017 was bedoeld om een nieuw cinematisch universum te starten, waarbij verschillende klassieke monsterfilms met elkaar verweven zouden worden. Ondanks een wereldwijde box office-opbrengst van $410 miljoen, werd de film als een mislukking beschouwd vanwege de enorme investeringen en de negatieve ontvangst. Universal heeft sindsdien een andere benadering gekozen, met losse moderne adaptaties van hun klassieke monsters, zoals The Invisible Man (2020), Renfield (2023) en The Last Voyage of the Demeter (2023).
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!