Netflix werkt aan politieke thrillerserie met Oscar-genomineerde actrice Julie Delpy

TV en Series
donderdag, 11 juli 2024 om 18:00
3pnltpommrjuw0qgufc9yecnhwg
Netflix is momenteel druk bezig met de opnames van de nieuwe politieke thriller The Choice. De serie, die in 2025 wordt uitgebracht, volgt de levens van twee krachtige vrouwelijke leiders: de fictieve Franse president Vivienne Toussaint, gespeeld door Julie Delpy, en de Britse premier Abigail Dalton, vertolkt door Suranne Jones.
Het verhaal van The Choice speelt zich af tijdens een internationale top tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Wat een diplomatiek evenement had moeten zijn, verandert in een nachtmerrie wanneer de echtgenoot van de Britse premier wordt ontvoerd en de Franse president wordt gechanteerd. Deze gebeurtenissen brengen de politieke carrières en persoonlijke levens van beide leiders in gevaar, terwijl ze moeten navigeren door een complex web van rivaliteit en bedreigingen.
Julie Delpy, een tweemaal voor een Oscar genomineerde actrice, neemt de rol aan van Vivienne Toussaint, de eerste vrouwelijke president van Frankrijk. Delpy's tegenspeelster, Suranne Jones, bekend van haar rol in Gentleman Jack, speelt de nieuw verkozen Britse premier Abigail Dalton. Naast hen zien we Corey Mylchreest als Matheo Lewis, Lucian Msamati als Kofi Adomako, Jehnny Beth als Adrienne Pelletier, Ashley Thomas als Dr. Alex Anderson en James Cosmo als Max, de zieke vader van Dalton.
The Choice is geschreven door Matt Charman, bekend van Bridge of Spies en Treason. De serie wordt geproduceerd door Netflix in samenwerking met Binocular Productions. De opnames vinden momenteel plaats op het eiland La Palma in de Canarische Eilanden. La Palma heeft zich, mede dankzij de inspanningen van de lokale filmcommissie, ontpopt tot een gewilde filmlocatie voor Netflix.
Naast Charman, die als uitvoerend producent fungeert, bestaat het productieteam uit Suranne Jones, Foz Allan en Steve Searle, met David Meanti als producer. Het is een vijfdelige serie, waarbij elke aflevering 60 minuten duurt. The Choice is volgend jaar te zien op Netflix. Houd onze website in de gaten voor verdere updates rondom de veelbelovende nieuwe politieke Netflix-thriller.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!