Nintendo hint met mysterieuze teaser naar een nieuwe horrorgame

Games
donderdag, 11 juli 2024 om 17:00
1nintendo
Nintendo heeft een trailer van slechts vijftien seconden gedeeld die lijkt te hinten naar een nieuwe horrorgame. In de video wordt een mysterieus figuur getoond, gehuld in een trenchcoat met een papieren zak over het hoofd waarop een lachend gezicht is afgebeeld.
Dit raadselachtige personage, genaamd Emio, wordt geïntroduceerd samen met de hashtag #WhoIsEmio. Ondanks de intrigerende beelden geeft Nintendo geen verdere details vrij, waardoor het mysterie rond Emio nog groter wordt. De trailer heeft fans en critici aan het speculeren gezet over de aard van dit nieuwe project, maar vooralsnog blijft het gissen naar wat Nintendo precies in petto heeft.
Alles wijst erop dat Nintendo met een nieuwe horrorgame op de proppen komt, terwijl ze voornamelijk bekendstaan om familiegerichte content met iconische titels zoals Super Mario en The Legend of Zelda. Toch lijkt het bedrijf nu een radicaal andere weg in te slaan met deze nieuwe horrorgame, gericht op een volwassen publiek. De trailer begint met het Nintendo Switch-logo en eindigt met een M-rating van de ESRB, en toont een griezelige sfeer ondersteund door een kinderlijke pianomelodie. Maar los daarvan is er nog weinig bekend.
De onthulling van Emio heeft dan ook geleid tot wilde speculaties onder fans en critici. Velen vragen zich af of dit een nieuwe, interne IP is die door Nintendo wordt ontwikkeld, wat opmerkelijk zou zijn gezien het beperkte aantal horrorgames dat het bedrijf in het verleden heeft uitgebracht. Hoewel Nintendo eerder horror heeft aangeraakt met titels zoals Eternal Darkness: Sanity’s Requiem en de Fatal Frame-serie, blijft horror een zeldzaamheid in hun portfolio.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!