Nintendo verrast met gloednieuwe The Legend of Zelda-game 'Echoes of Wisdom'

Games
woensdag, 19 juni 2024 om 11:00
zelda1
Tijdens de laatste Nintendo Direct-presentatie werd een van de meest verrassende aankondigingen van het jaar gedaan: de nieuwe Zelda-game, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom. Voor het eerst in de geschiedenis van de franchise neemt Prinses Zelda zelf de hoofdrol op zich. De game zal later dit jaar, op 26 september, exclusief voor de Nintendo Switch verschijnen.
Echoes of Wisdom valt meteen op door zijn grafische stijl, die sterk doet denken aan de remake van The Legend of Zelda: Link’s Awakening uit 2019. Deze keuze is opmerkelijk, aangezien de remake van Link's Awakening werd ontwikkeld door de derde partij Grezzo en niet door Nintendo zelf. Toch is het duidelijk dat deze visuele stijl opnieuw wordt omarmd voor deze geheel nieuwe titel.
De gameplay van Echoes of Wisdom verschilt echter aanzienlijk van eerdere Zelda-titels. In plaats van de traditionele zwaardgevechten waarmee Link doorgaans de hoofdrol speelt, maakt Zelda gebruik van een magische staf genaamd de Tri Rod. Met deze staf kan zij zogenaamde "Echoes" creëren die essentieel zijn om puzzels op te lossen en vijanden te verslaan. Voorbeelden van Echoes zijn waterblokken die als platforms kunnen dienen, bedden die kunnen worden omgevormd tot bruggen, en zelfs vijanden die aan Zelda's zijde vechten.
Hoewel Prinses Zelda in het verleden speelbaar is geweest in enkele spin-offs en delen van bepaalde games, is dit de eerste keer dat zij de primaire protagonist is in een volledig door Nintendo ontwikkelde game. Fans van de franchise hebben jarenlang gehoopt op een game waarin Zelda de leiding neemt, en met Echoes of Wisdom komt die wens eindelijk uit.
Eiji Aonuma, de producer van de Zelda-serie, benadrukte dat deze game een geheel nieuwe speelstijl introduceert die breekt met eerdere Zelda-games. The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom ligt vanaf 26 september in de winkels. Bekijk hieronder de eerste beelden.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!