Derde en laatste seizoen van Vikings spin-off 'Valhalla' nu te zien op Netflix

TV en Series
donderdag, 11 juli 2024 om 8:00
viking1
Vanaf vandaag is het derde en laatste seizoen van Vikings: Valhalla te zien op Netflix. Deze serie, een spin-off van de succesvolle serie Vikings, speelt zich 100 jaar na de gebeurtenissen van de originele reeks af en volgt de avonturen van drie iconische Vikinghelden: Leif Eriksson (gespeeld door Sam Corlett), Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavsson) en Harald Sigurdsson (Leo Suter).
De trailer van seizoen 3 biedt een glimp van de uitdagingen en avonturen die de drie protagonisten te wachten staan. Haralds woorden: “Waar ga je heen als je alles hebt verloren? Je gaat terug naar huis” suggereren een terugkeer naar vertrouwde grond, maar niet zonder confrontaties. Canutes knieval voor christelijke leiders en Freydís' benarde situatie aan de brandstapel tonen aan dat de strijd om geloof en macht nog niet voorbij is.
Het tweede seizoen eindigde met Freydís, gescheiden van Leif en Harald, die zich vestigt in Jomsborg, waar ze uiteindelijk de leiding neemt na een conflict met de heerser Herekr. Ze bewijst haar kracht en leiderschap door de dreiging van Jarl Olaf Haraldsson (Johannes Haukur Johannesson) af te slaan in een beslissend gevecht, wat haar tot een centraal figuur in de Vikingwereld maakt.
Co-creator en uitvoerend producent Jeb Stuart heeft verklaard dat het verhaal van Leif, Harald en Freydís op een natuurlijke manier tot een einde komt. Stuart benadrukt dat, hoewel er altijd meer aspecten van hun levens te verkennen zijn, het vanuit een verhalend perspectief logisch is om hun reizen hier te beëindigen. Hij spreekt zijn dankbaarheid uit voor de kans om deze saga te vertellen en hoopt dat het publiek tevreden zal zijn met het hoogtepunt van hun avonturen.
Het epische slotstuk van Vikings: Valhalla is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!