Oscar-bekroonde dramafilm 'The Holdovers' met Paul Giamatti is een enorme hit op Netflix

Films
woensdag, 10 juli 2024 om 14:00
dm82kl2fvbjhvxxellk2xrhorv4
De film The Holdovers heeft sinds zijn release in 2023 een diepe indruk achtergelaten in de filmwereld en geniet nu ook grote populariteit op Netflix in België. De dramafilm, geregisseerd door Alexander Payne en geschreven door David Hemingson, speelt zich af in 1970 en volgt de strenge leraar Paul Hunham, gespeeld door Paul Giamatti, die tijdens de kerstvakantie een groep achtergebleven studenten moet begeleiden op een kostschool in New England.
In The Holdovers ontmoeten we Paul Hunham, een docent die noch geliefd noch gewaardeerd wordt vanwege zijn onbuigzame karakter en strenge beoordelingscriteria. Zijn straf voor het laten zakken van de zoon van een belangrijke geldschieter leidt ertoe dat hij tijdens de kerstvakantie vijf achtergebleven studenten moet begeleiden, waaronder de opstandige Angus Tully, gespeeld door Dominic Sessa. Ook Mary Lamb, de cafetariamanager van de school, vertolkt door Da'Vine Joy Randolph, worstelt met het verlies van haar zoon in de Vietnamoorlog.
De interacties tussen Hunham, Tully en Lamb vormen de kern van de film. Hunham dwingt de studenten om hun vakantie door te brengen met studie en lichaamsbeweging, wat leidt tot spanningen en conflicten. Deze gespannen sfeer verandert wanneer de andere studenten worden opgehaald voor een ski-uitje, waardoor alleen Hunham, Tully en Lamb achterblijven.
Payne, bekend van films als Sideways, slaagt erin de jaren '70 op authentieke wijze vast te leggen, mede dankzij de cinematografie van Eigil Bryld. De muziek, gecomponeerd door Mark Orton en aangevuld met klassieke kerstliederen en hits uit de jaren '70, versterkt de nostalgische sfeer van de film.
The Holdovers beleefde zijn wereldpremière op het Telluride Film Festival in augustus 2023 en kreeg lovende kritieken. De film werd geprezen om zijn meeslepende verhaal en de sterke acteerprestaties van de cast. Vooral Randolph ontving veel lof en won de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Giamatti werd ook genomineerd voor zijn rol als Hunham.
De film is niet alleen een succes aan de kassa met een wereldwijde opbrengst van meer dan $44 miljoen, maar heeft ook verschillende prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder Golden Globes en BAFTA's.
The Holdovers is in België nu een enorme hit. De film staat hoog in de top tien van meest gestreamde films op dit moment zo is te zien op Flixpatrol. In Nederland is de film helaas niet te zien op Netflix; SkyShowtime brengt de film vanaf 27 juli naar de Nederlandse huiskamers. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!