Vierde en laatste film in de 'The Conjuring'-franchise heeft een releasedatum te pakken

Films
woensdag, 10 juli 2024 om 12:00
m3fny2chrt54vfdvridhdcro5bc
De populaire Conjuring-franchise, gebaseerd op de echte paranormale onderzoeken van Ed en Lorraine Warren, komt tot een einde met de vierde en laatste film: The Conjuring: Last Rites. De film, die geregisseerd wordt door Michael Chavez, staat gepland voor een Nederlandse bioscooprelease op 5 september 2025. Dit slotstuk zal een passend afscheid vormen voor de geliefde horrorserie.
De Conjuring-franchise begon in 2013 met de release van The Conjuring, geregisseerd door James Wan. De film, die zich richtte op het onderzoek van de Warrens naar de huiveringwekkende gebeurtenissen in het Perron-huis in Rhode Island in 1971, was een groot succes. Met een bescheiden budget van $20 miljoen genereerde de film bijna $320 miljoen aan de wereldwijde box office. Dit succes vormde de basis voor de oprichting van een uitgebreid horror-universum, bestaande uit acht films die samen meer dan $2,2 miljard hebben opgebracht.
Michael Chavez, die eerder verantwoordelijk was voor The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021) en The Nun II (2023), neemt wederom plaats in de regiestoel. Het script is opnieuw in handen van David Leslie Johnson-McGoldrick, die eerder de scripts schreef voor The Conjuring 2 en The Conjuring: The Devil Made Me Do It. Patrick Wilson en Vera Farmiga keren terug in hun iconische rollen als het paranormale echtpaar Ed en Lorraine Warren.
Hoewel de specifieke plotdetails van The Conjuring: Last Rites nog geheim zijn, heeft Chavez eerder aangegeven dat hij graag een epische confrontatie tussen alle demonen uit de Conjuring-films zou willen zien. Dit zou een spectaculaire afsluiting betekenen voor de reeks die bekend staat om zijn angstaanjagende entiteiten. De filmmakers hebben benadrukt dat ze zorgvuldig de tijd hebben genomen om een waardig en emotioneel bevredigend einde te creëren voor de Warrens.
Hoewel The Conjuring: Last Rites de laatste film in de hoofdverhaallijn zal zijn, betekent dit niet het einde van het Conjuring-universum. Warner Bros., in samenwerking met The Safran Company en Atomic Monster, ontwikkelt een tv-serie die verder zal bouwen op de verhalen van de Warrens. Details over de serie zijn nog schaars, maar het is bekend dat deze exclusief zal worden uitgebracht op HBO Max. Of Patrick Wilson en Vera Farmiga betrokken zullen zijn bij dit project is nog onbekend.
Daarnaast blijft de mogelijkheid open voor verdere spin-off films, zoals een derde The Nun-film of een vijfde Annabelle-film. Deze uitbreidingen zullen blijven voortbouwen op de rijke mythologie die in de afgelopen jaren is opgebouwd.
The Conjuring: Last Rites draait vanaf 5 september 2025 in de Nederlandse bioscoopzalen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!