Nieuwe Britse psychologische thriller populair op Netflix in België: "fascinerende film!"

Films
woensdag, 10 juli 2024 om 11:00
bn81k5vaw12lev0rdbjjgxgidre
The Lesson, een Britse thrillerfilm uit 2023, is razend populair op Netflix in België. De film staat volgens FlixPatrol momenteel op de zesde plaats in de top 10 van meest gestreamde films. Deze psychologische thriller is geregisseerd door Alice Troughton en kan rekenen op een uitstekende cast met namen als Richard E. Grant (Logan, Saltburn), Julie Delpy (Before Sunrise) en Daryl McCormack (Peaky Blinders).
Het verhaal van The Lesson draait om vier hoofdpersonages: Liam Sommers, een PhD-student Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford; Bertie, zijn tienerleerling; en Bertie's ouders, de beroemde schrijver J.M. Sinclair en zijn vrouw Hélène, een kunstenares. Het vijfde sleutelpersonage is Ellis, de mysterieuze butler die alles ziet maar niets zegt.
Het plot begint met Liam die wordt geïnterviewd over zijn debuutroman. Vervolgens blikt de film terug op de gebeurtenissen die hem inspireerden: Liam wordt ingehuurd als tutor voor Bertie en verhuist naar het landgoed van de familie Sinclair. De spanning tussen de personages neemt al snel toe, vooral door de complexe dynamiek binnen de familie en het recente verlies van hun zoon Felix, die zelfmoord heeft gepleegd.
Op Rotten Tomatoes heeft The Lesson een positieve beoordeling van 76% op basis van 101 recensies, met een gemiddelde score van 6,1 op IMDb. Metacritic geeft de film een score van 62 uit 100, wat wijst op "over het algemeen gunstige" recensies. Op social media zijn de meeste kijkers ook enthousiast over de film: “Fascinerende film. Intrigerend plot,” klinkt het. Iemand anders schrijft: “Schitterende film op Netflix gezien: The Lesson. Over schrijvers, verraad, plagiaat en narcisme en ondertussen veel literaire quotes.”
The Lesson is nu te zien op Netflix in België. In Nederland is de film te zien via SkyShowtime. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!