Apple TV+ deelt eerste trailer van nieuw seizoen hitserie 'Severance' met Adam Scott

TV en Series
woensdag, 10 juli 2024 om 16:30
gpukwk7wwaaxryd
Apple TV+ heeft de eerste officiële teaser uitgebracht voor het langverwachte tweede seizoen van de populaire serie Severance. De onthulling gaat gepaard met de aankondiging van de releasedatum: vrijdag 17 januari 2025. Het nieuwe seizoen zal tien afleveringen omvatten, die wekelijks worden uitgebracht tot de finale op 21 maart 2025.
Severance, gecreëerd door Dan Erickson, vertelt het verhaal van werknemers bij Lumon Industries die deelnemen aan het zogenaamde severance-programma. Dit programma scheidt hun herinneringen op werk van hun persoonlijke leven, wat resulteert in twee aparte persona's: de Innies op het werk en de Outties daarbuiten. Adam Scott speelt de hoofdrol als Mark Scout, een werknemer die steeds meer ontdekt over de sinistere bedoelingen van zijn werkgever.
De teaser voor het nieuwe seizoen toont de terugkeer van de hoofdpersonages naar de bekende, dreigende lift van Lumon Industries. In de teaser zien we Mark (Adam Scott) en Helly (Britt Lower) terugkeren naar hun werk, terwijl een nieuw personage, gespeeld door Gwendoline Christie, hen waarschuwt met de woorden: "You should have left."
Naast de terugkerende hoofdrolspelers Adam Scott en Britt Lower, zien we ook de terugkeer van Tramell Tillman, Zach Cherry, Jen Tullock, Michael Chernus, Dichen Lachman, John Turturro, Christopher Walken en Patricia Arquette. Nieuwe gezichten in het tweede seizoen zijn onder andere Sarah Bock en Gwendoline Christie, bekend van onder andere Game of Thrones. Andere nieuwe castleden zijn Bob Balaban, Merritt Wever, Alia Shawkat, Robby Benson, Stefano Carannante, Ólafur Darri Ólafsson en John Noble. Hun specifieke rollen blijven voorlopig nog geheim.
Seizoen één van Severance werd in februari 2022 uitgebracht en ontving lovende kritieken en verschillende nominaties voor prestigieuze prijzen, waaronder Emmy's en Golden Globes. De serie won twee Writers Guild Awards, wat de hoge kwaliteit van de schrijfstijl en verhaallijn onderstreept.
Severance seizoen twee gaat op 17 januari 2025 van start op Apple TV+, met wekelijks nieuwe afleveringen elke vrijdag. Bekijk hieronder de eerste teaser.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!