Tweede deel van Kevin Costner’s epische western-saga 'Horizon' wordt voorlopig geschrapt

Films
donderdag, 11 juli 2024 om 7:00
xykbq4ltdg5wxshd6jqrsnzojpj
Kevin Costner’s ambitieuze westernproject, Horizon: An American Saga — Chapter 2, zal voorlopig niet in de bioscopen verschijnen. Deze beslissing werd genomen door Costner's Territory Pictures en distributiepartner New Line Cinema nadat het eerste deel teleurstellende resultaten boekte aan de kassa, zo meldt THR.
De eerste film, Horizon: An American Saga — Chapter 1, kwam eind juni uit maar bracht slechts 11 miljoen dollar op in het openingsweekend, ondanks een productiebudget van 100 miljoen dollar. De film kreeg gemengde recensies en een matige B- CinemaScore, wat bijdroeg aan een aanzienlijke daling in bezoekersaantallen in de weken daarna. Na tien dagen had de film slechts 22 miljoen dollar opgebracht in de VS, met een schamele 3 miljoen dollar internationaal.
Gezien deze tegenvallende resultaten, besloten Territory Pictures en New Line Cinema om de release van het tweede deel uit te stellen. Dit geeft het publiek meer tijd om het eerste deel te ontdekken, zowel in de bioscoop als via Premium Video on Demand (PVOD), waar de film vanaf 16 juli beschikbaar zal zijn. Daarnaast wordt de film ook verwacht op het streamingplatform HBO Max, hoewel een specifieke datum hiervoor nog niet bekend is gemaakt.
Volgens een verklaring van New Line Cinema: "We hebben besloten om Horizon: Chapter 2 niet op 16 augustus uit te brengen om het publiek meer kans te geven om het eerste deel van Horizon in de komende weken te ontdekken, zowel in de bioscoop als via PVOD en Max. We danken onze partners voor hun voortdurende steun terwijl filmliefhebbers in de VS de film blijven ontdekken."
De beslissing om de release van Chapter 2 uit te stellen, werd niet lichtvaardig genomen. Kevin Costner, die 38 miljoen dollar van zijn eigen geld in het project heeft gestoken, is vastberaden om de volledige vierdelige saga te realiseren. De marketingcampagne voor Horizon: Chapter 1 was groots opgezet, met onder andere een première op het filmfestival van Cannes en tal van promotionele optredens van Costner zelf.
Toch bleek dit niet voldoende om het beoogde publiek, met name de jongere kijkers tussen de 18 en 44 jaar, naar de bioscopen te trekken. De film leek voornamelijk een ouder publiek aan te spreken, wat verklaart waarom de filmmakers nu extra tijd willen geven voor het ontdekken van de film.
Er is momenteel nog geen nieuwe datum aangekondigd voor de release van Chapter 2. Het uitstel biedt echter een kans voor de eerste film om een breder publiek te bereiken, wat mogelijk de basis kan leggen voor een succesvollere lancering van het vervolg. Costner en zijn team blijven optimistisch en werken intussen verder aan de volgende delen van de saga.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!