Prime Video komt deze zomer met de nieuwe actievolle motorfilm 'One Fast Move'

Films
donderdag, 11 juli 2024 om 9:00
1
Amazon Prime Video komt aankomende zomer met het nieuwe, spannende actiedrama genaamd One Fast Move. De film, geschreven en geregisseerd door Kelly Blatz, is vanaf 8 augustus te streamen. De streamingdienst heeft onlangs de eerste officiële trailer vrijgegeven, waarin een glimp wordt gegeven van de actie en het drama die de film in petto heeft.
One Fast Move volgt het verhaal van Wes Neal, een jonge man gespeeld door KJ Apa, die na een periode van tegenslag op zoek gaat naar zijn vervreemde vader, Dean Miller (Eric Dane), met als doel zijn droom om professioneel motorcoureur te worden te verwezenlijken. Wes wordt na zijn vrijlating uit de gevangenis geconfronteerd met de harde realiteit van het leven buiten de muren en besluit zijn vader op te zoeken. Dean, een voormalig motorcoureur, stemt aarzelend in om zijn zoon te coachen.
Het verhaal draait niet alleen om de opwinding van motorsport, maar ook om de complexiteit van familiebanden en persoonlijke groei. Wes krijgt steun van zijn jeugdliefde (gespeeld door Maia Reficco) en Abel (Edward James Olmos), de eigenaar van een motorzaak en tevens mentor. De relatie tussen Wes en zijn vader vormt een emotionele kern van de film, waarbij oude wonden opnieuw worden opengereten door de intense druk die Dean op zijn zoon legt om de beste te worden.
De cast van de film bestaat uit KJ Apa, bekend van zijn rol in Riverdale, en Eric Dane, die al bijna drie decennia actief is en bekendheid verwierf met rollen in onder andere X-Men: The Last Stand en de populaire serie Euphoria. Veteranen zoals Edward James Olmos, bekend van klassiekers als Blade Runner en Battlestar Galactica, maken de cast compleet.
Regisseur en schrijver Kelly Blatz putte inspiratie uit klassieke sportdrama's zoals The Fighter, Ford v. Ferrari en Rocky. Blatz, zelf een fervent motorliefhebber, merkte op dat er een gebrek was aan films die zich focussen op de spannende wereld van motorracen. Met One Fast Move wilde hij een authentieke film creëren die zowel de opwinding als het gevaar van de sport vastlegt, gecombineerd met een meeslepend, karaktergedreven drama.
One Fast Move is geproduceerd door William Bindley, Mike Karz, Matt Luber en Lena Roklin. De film wordt uitgebracht door Amazon MGM Studios en slaat de bioscopen over voor een directe release op Prime Video. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!