Niets is wat het lijkt in de nieuwe mysterieuze Netflix-thriller 'Vanished into the Night'

Films
donderdag, 11 juli 2024 om 10:00
20znqqzzx8hbsbkrmxrptpbo7xu
Vanaf vandaag kunnen Netflix-kijkers genieten van de nieuwe Italiaanse thriller Vanished into the Night (Svaniti nella notte). Geregisseerd door Renato De Maria, met in de hoofdrollen Riccardo Scamarcio en Annabelle Wallis uit John Wick: Chapter 2 en Peaky Blinders.
Het verhaal van Vanished into the Night draait om Pietro en Elena. Pietro, gespeeld door Scamarcio, is een man met een bewogen verleden die een nieuw leven probeert op te bouwen door een oude boerderij in Puglia, Italië te restaureren en om te vormen tot een hotel. Elena, een Amerikaanse psychiater vertolkt door Wallis, verhuist naar Italië om bij Pietro te zijn. Samen krijgen ze twee kinderen en dromen ze van een nieuwe start. Echter, hun relatie loopt op de klippen en ze raken verwikkeld in een bitter gevecht om de voogdij over hun kinderen.
De situatie escaleert dramatisch wanneer de kinderen tijdens een bezoek aan de boerderij op mysterieuze wijze verdwijnen. Pietro zoekt tevergeefs naar hen en wordt gedwongen om Elena, met wie hij een gespannen relatie heeft, in te lichten. Elena is woedend en geeft Pietro de schuld van de verdwijning. Het verhaal neemt een nog donkerdere wending wanneer ze een telefoontje krijgen waarin wordt verteld dat hun kinderen zijn ontvoerd. De kidnappers eisen een losgeld van 150.000 euro dat binnen 36 uur betaald moet worden.
Wanhopig om het geld bijeen te krijgen, wendt Pietro zich tot zijn oude vriend Nicola, gespeeld door Massimiliano Gallo. Nicola biedt aan om het geld te lenen, maar alleen als Pietro in ruil daarvoor een gevaarlijke gunst vervult: hij moet drugs ophalen van een eiland tussen Puglia en Griekenland. Pietro stemt met tegenzin in en begint aan een levensgevaarlijke missie. Wanneer hij terugkeert, ontdekt hij dat de situatie in Bari compleet veranderd is.
Mensen gedragen zich vreemd en de realiteit lijkt vervaagd, waardoor Pietro aan zijn eigen geestelijke gezondheid begint te twijfelen. Toch kan hij zich geen moment rust veroorloven, aangezien de klok blijft tikken en de tijd om zijn kinderen te redden snel afloopt.
Vanished into the Night (Svaniti nella notte) is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!