Emilia Clarke voegt zich bij de cast van nieuwe Prime Video misdaadserie 'Criminal'

TV en Series
donderdag, 11 juli 2024 om 11:00
rf95dvv99ooitbzlye3ltjhs2ng
Prime Video heeft aangekondigd dat Emilia Clarke een hoofdrol zal spelen in de nieuwe misdaadserie Criminal, gebaseerd op de iconische graphic novels van Ed Brubaker en Sean Phillips. Clarke, bekend van haar rol als Daenerys Targaryen in de succesvolle HBO-serie Game of Thrones, zal de rol van Mallory vertolken, een gewiekste en gedurfde gewapende overvaller.
Criminal wordt omschreven als een samenhangend universum van misdaadverhalen. Het personage Mallory is een lid van een overvalteam en bevindt zich in een gepassioneerde relatie met Ricky Lawless, gespeeld door Gus Halper. Mallory is een complexe vrouw die aan de rand van de samenleving leeft, voortdurend balancerend op het randje van de wet. Ze draagt geheimen met zich mee die niet alleen haarzelf, maar haar hele team in gevaar kunnen brengen.
Naast Clarke bestaat de cast uit Charlie Hunnam, Richard Jenkins, John Hawkes, Adria Arjona, Logan Browning, Kadeem Hardison, Pat Healy, Taylor Sele, Aliyah Camacho, Michael Mando, Marvin Jones III, Michael Xavier en Dominic Burgess.
Ed Brubaker, de oorspronkelijke bedenker van de graphic novels, zal fungeren als co-showrunner en uitvoerend producent van de serie, samen met Jordan Harper. Sean Phillips, de andere helft van het creatieve duo achter de comics, is eveneens betrokken als uitvoerend producent. Ryan Fleck en Anna Boden, bekend van hun werk aan Captain Marvel, zullen de eerste vier afleveringen van de serie regisseren. De serie wordt geproduceerd door Amazon MGM Studios in samenwerking met Legendary Television.
Emilia Clarke heeft sinds haar doorbraak in Game of Thrones een indrukwekkende carrière opgebouwd. Naast haar recente optreden in de Marvel-Disney+ serie Secret Invasion, heeft ze rollen gespeeld in films zoals Me Before You, Last Christmas, Solo: A Star Wars Story en Terminator Genisys. In 2022 maakte ze haar debuut op West End in Anya Reiss' adaptatie van Anton Chekhov's The Seagull.
Criminal heeft nog geen releasedatum, houd onze website in de gaten voor verdere updates rondom de nieuwe Prime Video-serie.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!