Netflix werkt aan Amerikaanse versie "Squid Game": Mindhunter-regisseur David Fincher moet het project gaan leiden

TV en Series
maandag, 17 april 2023 om 15:12
bm8adfmbo3xq5gvh9lnoy18pwaf
Volgens Jeff Sneider is Netflix op zoek naar een regisseur voor de Amerikaanse versie van Squid Game. Sneider (Editor voor The Ankler en Below the Line) tweette onlangs dat Netflix druk bezig is met het overtuigen van regisseur David Fincher om de Amerikaanse versie van Squid Game te gaan regisseren en produceren. Of Fincher geïnteresseerd is in dit project is helaas nog niet bekend.
Eerder merkte Jeff Sneider al op dat sommige kijkers niet geïnteresseerd zouden zijn in het kijken van een buitenlandse series, wat Netflix zou kunnen aanmoedigen om de serie ook te maken voor een Amerikaans publiek. Het lijkt er dus sterk op dat dit meer is dan alleen een gerucht. Fincher, de maker van de populaire maar "gecancelde" Mindhunter zou voor Netflix dus de ideale man zijn. Onder het Twitterbericht van Sneider lezen we dus vooral veel fans van de serie Mindhunter die niets liever willen dan een 3e seizoen van de populaire crimeserie. Dat Fincher nu mogelijk aan een Amerikaanse variant van Squid game gaat werken vinden de fans geen interessant nieuws aangezien voor veel van hen een 3e seizoen van Mindhunter prioriteit zou moeten zijn.
Squid Game is gemaakt door schrijver-regisseur Hwang Dong-Hyuk, die vooral bekend is van zijn werk aan Zuid-Koreaanse films zoals The Fortress, Miss Granny, en Silenced. De serie draait om een groep van 456 deelnemers die in geldnood verkeren en een vreemde uitnodiging accepteren om kinderspellen te spelen op een afgelegen eiland in de hoop 456 miljard te winnen. Waarna ze al snel ontdekken dat de prijs gepaard gaat met dodelijke risico's. Squid Game Seizoen 1 is nu te zien op Netflix. Wanneer het 2e seizoen óf een Amerikaanse spin-off te zien zijn is nog niet bekend.