Nieuwe HBO-serie "The Idol" van co-creators Sam Levinson (Euphoria) gaat op het Festival van Cannes in première

TV en Series
maandag, 17 april 2023 om 17:13
boyxwftkk9nvsxbjmzjwrrveeyo
Het Festival van Cannes is altijd een belangrijke gebeurtenis geweest voor de filmindustrie, en dit jaar is het niet anders. Eén van de premières van het festival is "The Idol", een nieuwe HBO-serie gecreëerd door Sam Levinson, Abel "The Weeknd" Tesfaye en Reza Fahim.
The Idol draait om Jocelyn, gespeeld door de getalenteerde Lily-Rose Depp. Jocelyn is een popster die na een zenuwinzinking vastbesloten is om haar positie als de grootste en meest sexy popster van Amerika terug te winnen. Haar pad kruist dat van Tedros, gespeeld door Abel "The Weeknd" Tesfaye, een nachtclubmanager met een duister verleden.
De serie valt op door de indrukwekkende cast, naast Lily-Rose Depp en Abel "The Weeknd" Tesfaye zien we ook Troye Sivan in een bijrol. Maar het is ook het verhaal wat de aandacht trekt. The Idol gaat over de prijs van roem en hoe het verlangen naar succes iemand kan brengen tot de rand van de afgrond. Het is een verhaal dat veel mensen zullen herkennen, vooral in een tijdperk waarin sociale media en internetroem kunnen leiden tot onverwachte en ongewenste gevolgen.
The Idol is een serie om naar uit te kijken, zowel voor liefhebbers van popmuziek als voor mensen die geïnteresseerd zijn in in een goede dramaserie. Het is een verhaal dat je niet onberoerd zal laten en dat je zal laten nadenken over de impact die succes kan hebben op een mens. De serie is vanaf maandag 5 juni te streamen via HBO Max.