Pokémon Stadium is vanaf vandaag te spelen via Nintendo Switch Online: De N64-klassieker mist één belangrijke feature

Games
maandag, 17 april 2023 om 18:14
si n64 pokemonstadium
Nintendo Switch Online abonnees kunnen vanaf vandaag weer een klassieker aan hun verzameling toevoegen, Pokémon Stadium is namelijk vanaf vandaag te spelen. De game verscheen oorspronkelijk in 2000 op de Nintendo 64 en was een grote hit onder Pokémon-fans. Het spel werd geroemd om zijn gevechten en de mogelijkheid om alle 151 Pokémon uit de eerste generatie te kunnen gebruiken.
Pokémon Stadium was destijds een grote stap vooruit voor de Pokémon-serie. Het was namelijk de eerste keer dat de Pokémon in 3D te bewonderen waren. Het spel bevatte ook een multiplayermodus waarin spelers het tegen elkaar konden opnemen met hun eigen Pokémon-teams. Met de komst van Pokémon Stadium naar de Nintendo Switch kunnen fans nu opnieuw genieten van deze klassieker. De gameplay is nog steeds hetzelfde als 23 jaar geleden, maar dat maakt het spel niet minder leuk.
Pokémon Stadium is helaas niet gratis te spelen, het vereist een maandelijks abonnement. Toch is het een slimme zet van Nintendo want het uitbreidingspakket biedt ook toegang tot andere klassiekers zoals GoldenEye 007 en verwacht wordt dat er meer grote titels toegevoegd zullen worden aan de dienst waardoor het voor veel gamers aantrekkelijker wordt en het waarschijnlijk meer abonnees zal gaan aantrekken.
Het is wel een enorme teleurstelling dat het (vooralsnog) niet mogelijk is om op wat voor manier dan ook je eigen Pokémon uit andere games te gebruiken in Pokémon Stadium, waardoor je dus gebonden bent aan de Pokémon die de standaard game te bieden heeft.
Er gaan wel volop geruchten dat de mainline Pokémon games op korte termijn ook aan de Nintendo Switch Online bibliotheek toegevoegd gaan worden. Zéker nadat onlangs de Eshop's op de (3)DS en Wii U zijn gesloten en het dus niet meer mogelijk is om de oudere Pokémon games op een legale manier via de nieuwere consoles te spelen.