Mysterieuze misdaadserie 'A Shop for Killers' is een verborgen parel op Disney+

TV en Series
donderdag, 25 april 2024 om 20:00
vrhl2p6ac7qvvyxzz967bbqb0p6
Met A Shop For Killers is er bij Disney+ weer een erg prettige Zuid-Koreaanse serie te zien. Het is eigenlijk pas sinds een aantal jaar dat Koreaanse films en series steeds meer bekendheid genieten bij het grotere publiek. Onder meer te danken aan films als bijvoorbeeld Train To Busan en Parasite, maar natuurlijk ook de gigantische Netflix hit; Squid Game.
Al is het niet mijn ding, maar de immense populariteit van K-pop draagt daar zeker aan bij. Mede dankzij dit soort successen dringen Koreaanse films en series steeds vaker de huiskamers binnen via de diverse streamingdiensten. Een hele mooie ontwikkeling, want niet alles uit het Oosten is altijd even makkelijk beschikbaar, zeker niet als het op tv-series aankomt. Tot een aantal jaar geleden werd er überhaupt qua tv-series nauwelijks iets buiten de Koreaanse landsgrenzen uitgebracht. Daar komt nu alsmaar meer verandering in.
Steeds meer Aziatisch aanbod wordt door streamingdiensten beschikbaar gesteld voor ons westerlingen. Netflix is momenteel wel de meest vooraanstaande als het aankomt op de hoeveelheid buitenlandse films en series. Waaronder dus ook een alleraardigst aandeel uit Azië. Maar nu is dit soort aanbod ook bij The House of Mouse steeds meer te zien. Zo is er onder meer dus ook deze serie.
A Shop For Killers is een actie/thriller serie welke draait om de jonge studente Jung Ji-An. Gelijk in de openingsscène, zien we haar in een huis waar zij opgejaagd wordt door een professionele sluipschutter. Een geweldige opening die gelijk de toon zet voor wat er nog komen gaat.
We gaan plots even terug in de tijd en zo komen we er snel achter dat Jung Ji-An een wees is. Jaren geleden zijn haar ouders vermoord, sindsdien wordt zij opgevoed door haar oom Jin-Man. Echter, deze oom is zojuist ook dood gevonden.
Zo leren we ook al snel dat het huis van deze oom, diezelfde als in de opening, veel meer herbergt en dat er ook nog veel meer schuilgaat achter deze man. Vanaf hier is het dat de serie zich stukje bij beetje steeds verder ontvouwt door middel van flashbacks en de verhalen van diverse personages. Terwijl Jung Ji-An vecht voor haar leven, komen we er langzaamaan achter wat er allemaal speelt en waarom zij opgejaagd wordt door een flinke hoeveelheid huurmoordenaars.
We krijgen hier een aantal fijne setpieces met de nodige stevige actie, waarbij ook de spanning soms goed opgedreven wordt. Daarnaast zijn er ook wat coole andere karakters. Zoals Pasin, ex-huurling en vriend van de oom, wie ook nog een Muay Thai mentor wordt van Jung Ji-An. Ook is er bijvoorbeeld de dame Min-hye, wie een ware vecht- en moordmachine blijkt en in een geweldig gestileerde actiescène even een stuk of wat kerels flink om zeep helpt. Dan hebben we ook nog Bale, weliswaar niet een heel fijn figuur, maar wel een geweldig nare bad guy.
Ondanks zijn opzet, dat het steeds heen en weer gaat in heden en verleden, gaat het verhaal allemaal aardig gestructureerd. Ook met alle flashbacks en het ontrafelen van wat er allemaal gebeurt, is het prima te volgen. A Shop For Killers is gewoon een erg prettige actie/thriller serie die lekker wegkijkt. Voor wie het interessant vindt, op dit moment staat deze met een 8,1 op IMDB.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!