Mysterieuze miniserie met 'Fleabag'-acteur Andrew Scott nu te zien op Netflix

TV en Series
donderdag, 04 april 2024 om 14:30
av4ku3uiowbbxnxkjxrfohms6xi
Vanaf vandaag is de bloedstollend spannende nieuwe miniserie Ripley te zien op Netflix, gebaseerd op de bestverkopende Tom Ripley-romans van Patricia Highsmith. Het brein achter deze opwindende serie is niemand minder dan Academy Award-winnaar Steve Zaillian, bekend van zijn werk aan films als The Irishman en The Night Of. Zaillian neemt niet alleen de rol van schrijver op zich, maar ook die van regisseur en uitvoerend producent.
Het verhaal van Ripley speelt zich af in het Italië van de jaren '60 en draait om de roekeloze protagonist Tom Ripley, gespeeld door de getalenteerde Andrew Scott, bekend van zijn rol in Fleabag. Ripley begint als een kleine oplichter in het New York van de vroege jaren '60, maar zijn leven neemt een gevaarlijke wending wanneer hij wordt ingehuurd door een rijke industrieel om naar Italië te reizen en diens zoon, Dickie Greenleaf, te overtuigen om naar huis terug te keren.
Wat volgt is een reeks gebeurtenissen die Ripley meesleuren in een wereld van misleiding, manipulatie en uiteindelijk moord. Het is een kat-en-muisspel waarbij de grens tussen goed en kwaad steeds vager wordt, en waarbij Ripley gedwongen wordt tot het uiterste te gaan om zijn eigen bestaan te handhaven.
De casting van de serie is van een hoog niveau, met Johnny Flynn in de rol van Dickie Greenleaf, de rijke en verwaande zoon van de industrieel. Naast Scott en Flynn schitteren ook acteurs als Dakota Fanning en Sumner in belangrijke rollen. Fanning vertolkt de rol van Marge, Dickie's vriendin die al snel argwaan krijgt tegenover Ripley's ware bedoelingen, terwijl Sumner gestalte geeft aan Freddie, een snobistische toneelschrijver die Ripley met argusogen volgt.
Ripley is vanaf vandaag te zien op Netflix, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!