Veelbesproken bioscoopfilm met Jenna Ortega en Martin Freeman komt héél binnenkort naar Netflix

Films
donderdag, 04 april 2024 om 12:30
3egopwejnxb333mxwz48rmn5q24
Netflix heeft zojuist aangekondigd dat de veelbesproken erotische thriller Miller's Girl deze maand al beschikbaar zal zijn op de streamingdienst, terwijl de film momenteel nog steeds in de Nederlandse bioscoopzalen draait. De film is geschreven en geregisseerd door Jade Halley Bartlett, en kan rekenen op Martin Freeman (The Hobbit) en Jenna Ortega (Wednesday) in de hoofdrollen sinds zijn première op het Palm Springs International Film Festival veel aandacht heeft weten te trekken.
Het verhaal draait om Cairo Sweet, een achttienjarig meisje dat grotendeels alleen woont in het landhuis van haar welgestelde familie in Tennessee, terwijl haar ouders vaak op zakenreis zijn. Haar leven neemt een interessante wending wanneer ze deelneemt aan een cursus creatief schrijven, geleid door de charismatische leraar Jonathan Miller, gespeeld door Martin Freeman. De vonken vliegen over wanneer Cairo indruk maakt op Miller met haar diepgaande kennis van literatuur en zelfs zijn eigen werk, Apostrofes en Ampersands, kent. Dit legt de basis voor een onverwachte en complexe relatie tussen leerling en leraar.
De film onderzoekt de dynamiek tussen Cairo en Miller, waarbij de laatste worstelt met zijn gebrek aan artistieke inspiratie en zijn emotioneel afwezige vrouw, Beatrice, een succesvolle auteur die zijn gebrek aan ambitie minacht. Terwijl Cairo en Miller steeds meer tijd samen doorbrengen, delen ze niet alleen hun passie voor literatuur, maar groeit ook hun onderlinge aantrekkingskracht. Dit leidt tot een reeks gebeurtenissen die de grenzen van moraliteit en ethiek overschrijden.
Een sleutelmoment in de film komt wanneer Cairo een erotisch verhaal schrijft over de verboden affaire tussen haar en Miller. Wanneer Miller dit afwijst en eist dat Cairo het verhaal verandert, neemt ze wraak door het naar de vice-directeur van de school te sturen, wat resulteert in de schorsing van Miller. Deze ontwikkelingen maken van Miller's Girl niet alleen een verhaal over verboden verlangens en seksuele intriges, maar ook over macht, manipulatie en de duistere kanten van obsessie.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!