Makers van New Kids komen binnenkort met de knotsgekke nieuwe komedieserie 'Rwina'

TV en Series
donderdag, 28 maart 2024 om 14:00
rwina ep06 3480x2160 18238 3000
Prime Video komt vanaf 4 april met de nieuwe Nederlandse komedieserie Rwina. De serie volgt de kansloze vrienden Sinan, Danny en Leroy, die hun dagen spenderen met hangen op straat, döner eten en chickies versieren, totdat Sinan verliefd wordt op Hannah, de vriendin van hun aartsvijand Tabaka. Terwijl Tabaka op zijn paard de jacht op de jongens opent, probeert Sinan de liefde van zijn leven voor zich te winnen. En zo rollen de jongens van het ene naar het andere bizarre avontuur.
Rwina is geschreven door Flip van der Kuil, maker van New Kids en Random Shit. De cast is ook niet mis: Danny, Sinan en Leroy worden gespeeld door Nils Verkooijen, Mert Ugurdiken en Jahmil Dapaloe. De rol van Hannah wordt vertolkt door Abbey Hoes. Ook Luizenmoeder-actrice Ilse Warringa maakt haar opwachting, samen met Hans Dagelet en Henry van Loon in de nieuwe komedieserie.
Flip van der Kuil en Steffen Haars, eerder bekend van New Kids, maakten vorig jaar hun opwachting op het Sundance Film Festival, waar hun eerste internationale productie Krazy House in première ging en vanaf 16 mei ook eindelijk in Nederlandse bioscoopzalen te zien zal zijn.
De makers wisten niemand minder dan Hot Fuzz-acteur Nick Frost te strikken voor de hoofdrol die in de film een huisvader speelt die, wanneer Russische klussers criminelen blijken te zijn, alles op alles moet zetten om zichzelf en zijn ‘90s sitcom familie te redden.
Ondanks deze internationale productie lijken de filmmakers hun Nederlandse roots niet te zijn vergeten en beloven met hun nieuwste productie Rwina weer de authentieke humor die we kennen uit New Kids naar voren te brengen. Bekijk hieronder de eerste officiële trailer! Vanaf 4 april te streamen op Prime Video.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!