Gloednieuwe fantasyserie van 'The Bridge'-maker vanaf vandaag te streamen op Netflix

TV en Series
donderdag, 28 maart 2024 om 12:00
ronja ep05 139 photo frida wendeljpgronja ep05 139 photo frida wendel
Vanaf vandaag is het eerste deel van de nieuwe serie Ronja the Robber’s Daughter (Ronja de Roversdochter) te zien op Netflix, gebaseerd op het geliefde Zweedse fantasieverhaal van Astrid Lindgren. De serie volgt Ronja, een geestig en rebels meisje geboren in een bende rovers in een middeleeuws Scandinavisch kasteel.
Hans Rosenfeldt, de maker van geprezen series zoals The Bridge en Marcella, staat aan het roer van Ronja the Robber’s Daughter en belooft een uitgebreide maar trouwe hervertelling te presenteren. Met een Zweedse cast en crew aan het roer, waaronder talenten als Kerstin Linden, Christopher Wagelin en Pernilla August, blijft de serie trouw aan zijn Scandinavische roots terwijl het een frisse kijk biedt op het tijdloze verhaal.
Ronja the Robber’s Daughter volgt een rebels meisje geboren in een roversbende. Naarmate Ronja opgroeit, ontdekt ze het betoverende maar gevaarlijke bos, waar vreemde wezens wonen. Ondanks de veiligheid van de kasteelmuren vindt Ronja troost en verbondenheid te midden van de bomen. Haar leven neemt een bijzondere wending wanneer ze Birk ontmoet, een jongen uit een rivaliserende bende, waardoor zowel een verboden vriendschap als een donkere familievete ontstaat. Ondertussen bedreigt de komst van een beruchte rentmeester het leven van de rovers.
Kerstin Linden schittert in de hoofdrol als Ronja en wordt ondersteund door Wagelin als Ronja's vader, Mattis, en August als haar moeder, Lovis. De nieuwkomer Jack Bergenholtz Henriksson portretteert Birk. Het tweede deel van de serie verschijnt later dit jaar, al heeft Netflix nog niet laten weten wanneer we deze kunnen verwachten. Slecht nieuws voor de Netflix-kijkers in België, de serie is gek genoeg níet te zien bij onze zuiderburen. Bekijk hieronder de officiële trailer van Ronja the Robber’s Daughter.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!