Opnames voor laatste seizoen van bejubelde fantasyserie 'Outlander' in volle gang

TV en Series
donderdag, 28 maart 2024 om 8:00
e7gnshmtnzgftuwg7tufzv8tzye
Goed nieuws voor fans van de fantasyserie Outlander. De opnames voor het laatste seizoen zijn in volle gang. Hoofdrol speler Sam Heughan heeft onlangs een achter-de-schermen video gedeeld op Instagram waarin te zien is hoe de cast en crew druk in de weer zijn voor de laatste afleveringen.
Hoewel de sets nog "in aanbouw" zijn en iedereen bezig lijkt te zijn met kostuums en ander materiaal, zijn de camera's nog niet begonnen met draaien voor het achtste en laatste seizoen. Maar de video geeft aan dat de show "in productie" is, dus de zaken zijn in beweging. Het aftellen is begonnen.
Hoewel de releasedatum van het achtste en laatste seizoen van Outlander nog niet bekend is, geeft het feit dat er al in 2024 aan wordt gewerkt hoop dat we ergens in 2025 de laatste avonturen van Jamie en Claire kunnen zien. Voordat we echter bij het einde komen, moeten we nog de tweede helft van seizoen 7 doorkomen. Dit uitgebreide seizoen van 16 afleveringen is verdeeld in twee delen. Het eerste deel eindigde in augustus van vorig jaar, met Jamie en Claire die naar Schotland vertrokken.
Outlander vertelt het verhaal van Claire Randall, die in 1945 samen met haar man Frank op tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden gaat. Claire, een voormalige verpleegster in het Britse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog, en haar man Frank, een historicus, willen meer te weten komen over Frank's voorvader, de beruchte Jonathan "Black Jack" Randall, een kapitein in het Britse leger.
Wanneer Claire op een dag alleen naar de lokale stenencirkel gaat om planten te verzamelen (ze heeft een sterke interesse in kruidengeneeskunde), merkt ze een vreemd geluid op dat uit de cirkel komt. Wanneer ze de middelste steen aanraakt, maakt ze een reis door de tijd en belandt ze in het Schotland van 1743. Daar ontmoet ze Jonathan Randall, de niet zo deugdzame voorvader van haar echtgenoot.
Ze wordt gered door een Highlander die haar naar een schuilplaats brengt waar meerdere mannen van de Clan MacKenzie uit Castle Leoch onderdak hebben gezocht. Een van hen is de jonge Jamie Fraser, met wie ze vele avonturen zal beleven.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!