Indiase actrice Tabu scoort hoofdrol in aankomende HBO-serie 'Dune: Prophecy'

TV en Series
woensdag, 15 mei 2024 om 6:00
63arv0bumeqxrfm5ykrnavv0qlx
De HBO Max-serie Dune: Prophecy heeft de Indiase actrice Tabu weten te strikken voor een terugkerende rol, zo meldt Variety. De serie, die in 2019 werd aangekondigd, is geïnspireerd op de roman van Brian Herbert en Kevin J. Anderson Sisterhood of Dune.
De officiële beschrijving luidt: "Gesitueerd binnen het uitgestrekte universum van Dune, gecreëerd door de geprezen auteur Frank Herbert, en 10.000 jaar voor de opkomst van Paul Atreides, volgt Dune: Prophecy twee Harkonnen-zusters terwijl ze strijden tegen krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen, en de legendarische sekte vestigen die bekend zal worden als de Bene Gesserit."
Tabu zal de rol van Zuster Francesca vertolken. Het personage wordt beschreven als "sterk, intelligent en verleidelijk. Ooit een grote liefde van de Keizer, legt haar terugkeer naar het paleis een enorme druk op de machtsbalans in de hoofdstad." Tabu is een van de meest gevierde actrices in de geschiedenis van de Indiase cinema. Ze heeft twee keer de National Film Award voor beste actrice gewonnen - een voor Maachis en de andere voor Chandni Bar. Ze is eveneens erkend voor haar rollen in films zoals Cheeni Kum, Haider en Andhadhun, en heeft zeven Filmfare Awards ontvangen.
Naast Tabu kan Dune: Prophecy ook rekenen op namen als Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Johdi May, Mark Strong, Sarah-Sofie Boussnina, Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Aoife Hinds, Chris Mason, en Shalom Brune-Franklin.
Onder leiding van showrunner Alison Schapker werd Dune: Prophecy mede-ontwikkeld door Diane Ademu-John, die ook fungeert als uitvoerend producent naast het Frank Herbert-erfgoed. De serie wordt mede geproduceerd door Max en Legendary Television, waarbij Legendary ook de filmfranchise produceert.
UPDATE: Inmiddels meldt Variety dat de Zuid-Koreaanse actrice Alum Jihae zich voegt bij de cast en Reverend Mother Kasha zal spelen. Beschreven als "de eigen Waarzegster en vertrouwelinge van de Keizer. Kasha bekleedt een positie van grote invloed in het Imperium. Maar wanneer een nieuwe uitdaging haar ertoe brengt de bedoelingen van de Zusterschap in twijfel te trekken, heeft ze steeds meer moeite met haar rol."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

EXCLUSIVE: The Max prequel series “Dune: Prophecy” has cast legendary Indian actor Tabu in a recurring role. ⁠ Originally commissioned in 2019 under the title “Dune: The Sisterhood,” the series is inspired by the novel "Sisterhood of Dune" written by Brian Herbert and Kevin J.…

Image
15.2K
Reply