IJzersterke ziekenhuisserie met Freddie Highmore nu te zien op Netflix

TV en Series
maandag, 22 april 2024 om 12:00
lb6igckyhlqk7da4pkj2xxjvqfi
Liefhebbers van medische drama's kunnen hun hart ophalen, want vanaf vandaag is de bekroonde serie The Good Doctor beschikbaar op Netflix. Deze Amerikaanse serie, geïnspireerd door de gelijknamige Zuid-Koreaanse show uit 2013, heeft wereldwijd een loyale schare fans aan zich weten te binden dankzij de aangrijpende verhalen en het uitmuntende acteerwerk. Netflix heeft nu alle eerste zes seizoenen van deze geprezen serie aan haar aanbod toegevoegd.
Het verhaal draait om Dr. Shaun Murphy, gespeeld door Freddie Highmore (Bates Motel, Charlie and the Chocolate Factory) een jonge chirurg met het savant-autismesyndroom. Ondanks aanvankelijke scepsis van zijn collega's, bewijst Dr. Murphy al snel zijn immense waarde voor het fictieve St. Bonaventure Hospital in San Jose. Zijn fotografisch geheugen stelt hem in staat om snel en accuraat diagnoses te stellen, maar zijn gebrek aan empathie en neiging tot het direct uitspreken van de waarheid zorgen voor de nodige conflicten.
Naast Freddie Highmore maken ook Richard Schiff, Hill Harper, Christina Chang, Paige Spara, Fiona Gubelmann en vele anderen hun opwachting in het St. Bonaventure Hospital. De serie, geproduceerd door Sony Pictures Entertainment (SPE) en ABC Studios, in samenwerking met Shore Z Productions, 3AD en Entermedia, wordt geleid door uitvoerend producenten David Shore en Daniel Dae Kim.
Sinds de première in 2017 heeft The Good Doctor zich snel bewezen als een favoriet van het publiek, met lovende recensies en sterke kijkcijfers. Dit succes heeft geleid tot meerdere verlengingen, waarbij het zevende seizoen eerder dit jaar in Amerika is uitgezonden. Wanneer dit seizoen te zien zal zijn op Netflix of een andere streamingdienst in Nederland blijft vooralsnog onduidelijk.
Met een ijzersterke IMDb-score van 8.0 is de serie een waardige toevoeging aan het Nederlandse Netflix-aanbod. Alle zes seizoenen zijn nu te zien! Bekijk hieronder de trailer van The Good Doctor.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!