House of the Dragon-acteurs bekennen kleur in aanloop naar tweede seizoen

TV en Series
zaterdag, 20 april 2024 om 21:00
etj8e2o0bud0hkonvqpjyckivpv
Max heeft een gloednieuwe video uitgebracht voor seizoen 2 van House of the Dragon, de spin-off van het met een Golden Globe bekroonde Game of Thrones. In de video verdedigt de cast hun team als de rechtmatige opvolger van de Iron Throne. Het nieuwe seizoen gaat vanaf 16 juni van start op HBO Max. Ben jij team Green of team Black?
Westeros staat aan de vooravond van een bloedige burgeroorlog met de Greens en de Blacks die vechten voor Koning Aegon en Koningin Rhaenyra. Omdat elke zijde gelooft dat de hunne de rechtmatige zetel op de Iron Throne is, weerspiegelen de eerder verschenen Green- en Black-trailers twee perspectieven in afzonderlijke maar aanvullende context tot het hele verhaal.
Gebaseerd op George R.R. Martins Fire & Blood, vertelt House of the Dragon het verhaal van de opkomst en ondergang van de Targaryens - de enige familie die de Doom of Valyria hebben overleefd. Hoewel House of the Dragon voor de die-hardfans geen nieuwe dingen zal bevatten anders dan het boek van Martin, kijken velen er wel reikhalzend naar uit hoe bepaalde scènes uit het boek zullen worden vertaald naar het kleine scherm.
Zonder ook maar iets te spoilen kunnen we wel alvast verklappen dat de eerste en/of tweede aflevering een van de heftigste scènes uit de boeken zal bevatten waarbij het volgens sommige fans zelfs de intensiteit overtreft van die van de beruchte Red Wedding uit Game of Thrones.
In de spin-off serie schitteren onder andere Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Graham McTavish en Jefferson Hall. Laatstgenoemde liet ons eerder dit jaar tijdens Rotterdam Comic Film & Manga Fest al weten welk team zijn voorkeur heeft. Benieuwd naar zijn antwoord? Het hele interview lees je binnenkort bij ons op de website!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!