Horizon Film werkt aan Netflix-serie over Quincy Promes: 'Leven als een baller'

TV en Series
dinsdag, 20 februari 2024 om 16:41
promes1
Horizon Film en Lusus bundelen hun krachten om een spannende miniserie te creëren, geïnspireerd op het turbulente leven van voetballer Quincy Promes. De vijftigvoudig international van het Nederlands elftal, recentelijk veroordeeld tot zes jaar cel wegens drugssmokkel, vormt het middelpunt van de Netflix-serie die de kijker meeneemt op een reis door zijn leven, zowel op als buiten het voetbalveld.
Horizon Film, bekend van de nieuwe Videoland-serie Sphinx, en de aankomende Netflix-film over de gijzeling in de Apple Store, kondigt aan dat de nieuwe dramaserie Quincy: Leven als een baller niet alleen gebaseerd is op grondig onderzoek, maar ook verrijkt wordt met fictieve elementen.
De serie belooft een diepgaande verkenning te zijn van hoe de voetballer Promes betrokken raakte bij criminele activiteiten. Producent Jaap Schneider deelt zijn motivatie voor de keuze van een dramaserie en verklaart: "Het verhaal van Promes fascineert ons enorm. Het onderzoeken van de motivaties achter zijn acties en de invloed hiervan op zijn leven en carrière biedt een boeiende kijk op de dunne lijn tussen succes en verval."
De serie laat de opkomst en ondergang van de profvoetballer zien, met de nadruk op de motivaties achter zijn keuzes en de impact op zowel zijn persoonlijke als professionele leven. De toevoeging van fictieve elementen zal de kijkervaring verder verrijken en een uniek perspectief bieden op het verhaal van Quincy Promes.
Met de opnames die naar verwachting begin 2025 van start gaan, blijft de exacte uitzenddatum nog in nevelen gehuld. Desalniettemin wordt er reikhalzend uitgekeken naar de release van deze intrigerende miniserie. Promes, momenteel actief voor Spartak Moskou in Rusland, kan voorlopig zijn straf in Nederland ontlopen zolang hij daar verblijft, en kan dus zonder zorgen met zijn beentjes omhoog van zijn eigen serie gaan genieten.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!