Grensverleggende psychologische thrillerserie 'Sphinx' vanaf 22 maart te zien op Videoland

TV en Series
vrijdag, 16 februari 2024 om 10:51
eksf5g1sfvxeciownuglbklbpud
Op 22 maart wordt de nagelbijtende psychologische thrillerserie SPHINX gelanceerd op Videoland. De streamingdienst heeft zojuist de langverwachte eerste trailer vrijgegeven van het nieuwe project van Penoza- en Anoniem-regisseur Diederik van Rooijen.
De nieuwe Videoland Original neemt de kijkers mee in het intrigerende verhaal van Minke Moorman, gespeeld door de opkomende ster Andrea Vass. Na drie mysterieuze jaren van vermissing duikt Minke weer op, haar rug versierd met een geheimzinnige vleugeltatoeage, en bevindt ze zich nog steeds onder de invloed van de enigmatische Sphinx.
Terug thuis worstelt Minke met haar re-integratie, wat zowel haar als haar gezin voor uitdagingen plaatst. Haar vader Lucas, vastberaden om de waarheid achter haar ontvoering te achterhalen, wordt geconfronteerd met een dochter die niet meer dezelfde is.
Rechercheurs Asha en Fenna volgen een duister spoor van gruwelijke gebeurtenissen en raadsels, wat meer vragen oproept dan antwoorden biedt. Ondertussen probeert moeder Eva de band met haar dochter te herstellen, maar ze vermoedt dat Minke nog steeds onder de invloed van haar mysterieuze ontvoerder staat, die werkt aan een angstaanjagend wraakplan.
Regisseur en schrijver Diederik van Rooijen zegt hierover: “SPHINX is een meeslepende en grensverleggende psychologische thriller waarin ik de kijker uitdaag met complexe verhaallijnen, angstaanjagende twists en mysterieuze raadsels. De verweving van mystiek, herkenbare familiedrama, en het willen oplossen van de puzzel maken deze serie een spannende, emotionele rollercoaster.”
Naast Andrea Vass schitteren ook Sallie Harmsen, Benja Bruijning, Delilah Warcup–Van Eyk, Sil van der Zwan, Eva van Heijningen, Juda Goslinga en Rami Kooti Arab in deze Videoland Original. SPHINX is geregisseerd en geschreven door Diederik van Rooijen en geproduceerd door Horizon Film. Vanaf 22 maart zijn de zes afleveringen exclusief te bekijken op Videoland.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!