Critici laaiend enthousiast over ‘Dune: Part Two’: “Een meesterwerk!”

Films
vrijdag, 16 februari 2024 om 11:27
dune part two st 5 jpg sd high 2023 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy warner bros pictures
Na een wachttijd van drie jaar is het langverwachte vervolg op Denis Villeneuve's Dune eindelijk aanstaande. Op 29 februari gaat het sciencefictionavontuur verder. De eerste recensies van Dune: Part Two druppelen inmiddels langzaam binnen, en die blijken buitengewoon lovend te zijn.
Dune: Part Two ging afgelopen donderdagavond in Londen in première, waarna de eerste reacties online begonnen te verschijnen. Niet alleen wordt gezegd dat Dune: Part Two nog beter is dan de eerste film, maar sommigen beweren dat de visuals en de acteerprestaties ongeëvenaard zijn. Als er klachten zijn van de eerste golf van recensies, lijkt de lengte (166 minuten) het enige punt van kritiek te zijn.
"Ik vond Dune: Part Two absoluut geweldig van begin tot eind! Ik werd weggeblazen door elk aspect, van het verhaal, het acteren, de visuals tot de soundtrack. Alles voelde episch aan!" aldus Dorian Parks voor Geeks of Color.
Courtney Howard van Fresh Fiction schrijft op haar beurt: "Dune: Part Two is verbluffend, adembenemend en waanzinnig opwindend. Het is een adrenalinekick voor het hoofd en het hart, zwevend in zijn op spectakel gerichte actiescènes, net zoveel als het zingt in zijn verfijnde, suggestieve stiltes." Wendy Lee Szany van The Movie Couple houdt het kort: “Het overtrof mijn verwachtingen. Een meesterwerk!"
De eerste reacties van critici op Dune: Part Two zijn ronduit lovend. Ze prijzen de film als een meesterwerk en een mijlpaal in het sciencefictiongenre. Met lof voor zijn visuals, acteerprestaties en diepgaande verhaal lijkt het erop dat dit vervolg de verwachtingen ruimschoots zal overtreffen.
Voor degenen die smachten naar een visueel verbluffende en emotioneel meeslepende filmische ervaring, lijkt Dune: Part Two een niet te missen sciencefictionfilm te zijn. Vanaf 29 februari draait de langverwachte film in de Nederlandse bioscoopzalen, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!