'Dune'-ster Timothée Chalamet schittert in bekroond coming-of-age drama op Netflix

Films
donderdag, 01 februari 2024 om 17:12
1zkqkk6hodlzmchdxjud6xqs9fc
Vanaf vandaag is het meeslepende en tijdloze meesterwerk Call Me by Your Name te streamen op Netflix. Geregisseerd door Luca Guadagnino, is deze romantische coming-of-age film uit 2017 gebaseerd op het gelijknamige boek van André Aciman uit 2007. Met een indrukwekkend verhaal, prachtige cinematografie en een bekroonde cast, heeft de film zich al snel gevestigd als een van de beste films van de 21e eeuw.
Het verhaal vanCall Me by Your Namespeelt zich af in 1983 in Noord-Italië en volgt het romantische avontuur tussen de 17-jarige Elio Perlman, gespeeld door Timothée Chalamet, en de 24-jarige Oliver, gespeeld door Armie Hammer. Oliver is de afgestudeerde student-assistent van Elio's vader, een archeologieprofessor, briljant vertolkt door Michael Stuhlbarg.
qxkvx2navos3kcrvdbxvgvvzp9h 1140x570
Still 'Call Me by Your Name' via TMDB
De productie vanCall Me by Your Namebegon in 2007 toen producenten Peter Spears en Howard Rosenman de rechten van Aciman's roman verwierven. Oorspronkelijk zou James Ivory de film co-regisseren met Guadagnino, maar hij trok zich terug in 2016, waardoor Guadagnino de volledige regie op zich nam. De film werd gefinancierd door internationale bedrijven en werd voornamelijk opgenomen in de stad en gemeente Crema, Lombardije, gedurende mei en juni 2016. Het gebruik van 35 mm film en de zorgvuldige decoratie van de belangrijkste filmlocaties, waaronder Villa Albergoni, dragen bij aan de visuele pracht van de film.
Call Me by Your Nameging in première op het Sundance Film Festival in 2017 en werd al snel een sensatie. Het ontving lof voor James Ivory's screenplay, Guadagnino's regie, de cinematografie van Sayombhu Mukdeeprom en de indrukwekkende acteerprestaties van Chalamet, Hammer en Stuhlbarg. De film werd genomineerd voor vier Academy Awards, waarbij het de prijs won voor het beste scenario. Daarnaast werd het bekroond op de Critics' Choice Awards, de British Academy Film Awards en de Writers Guild of America Awards.
Call Me by Your Nameis niet alleen een romantisch drama maar ook een tijdloos kunstwerk dat een diepgaande indruk heeft gemaakt op zowel critici als het publiek. Met zijn betoverende verhaal, prachtige beelden en sublieme acteerwerk blijft deze film een van de hoogtepunten van de hedendaagse cinema. Nu beschikbaar op Netflix, is het de perfecte gelegenheid om dit meesterwerk - met een IMDb-score van 7.8 - opnieuw te ontdekken.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!