Klassieker met George Clooney en Nicole Kidman nu tijdelijk te zien op Netflix

Films
donderdag, 01 februari 2024 om 13:56
nvrg0rmamsex40tko8wxr35eqr1
Vanaf vandaag is de iconische filmklassieker The Peacemaker te zien op Netflix. De politieke actiethriller uit 1997, met in de hoofdrollen George Clooney en Nicole Kidman, is geregisseerd door Mimi Leder en betekende de eerste filmproductie van DreamWorks Pictures. De film, gebaseerd op het boek One Point Safe uit 1997 van Andrew Cockburn en Leslie Cockburn, biedt een kijkje in de geopolitieke spanningen van die tijd, met de focus op de staat van het nucleaire arsenaal van Rusland.
Het verhaal ontvouwt zich op wereldwijde schaal, maar de opnamen vonden voornamelijk plaats in Slowakije, met enkele scènes in New York City en Philadelphia. De film begint met de moord op de Bosnische minister van Financiën, een gematigd figuur die streeft naar vrede in de voortdurende Joegoslavische oorlogen.
lweufwtusxbqwf6wu3ui7mcaoid 1140x570
Still 'The Peacemaker' via TMDB
De spanning stijgt wanneer een Russische legergeneraal, Aleksandr Kodoroff, samen met een rogue Spetznaz-eenheid, nucleaire oorlogskoppen steelt en een verwoestende reeks gebeurtenissen in gang zet. Deze gebeurtenissen leiden niet alleen tot duizenden burgerdoden, maar ook tot vertragingen in het onderzoek.
George Clooney schittert als luitenant-kolonel Thomas Devoe, terwijl Nicole Kidman de rol van Dr. Julia Kelly op zich neemt. Hun personages worden meegesleurd in een race tegen de klok om de gestolen nucleaire koppen te lokaliseren en te voorkomen dat ze in verkeerde handen vallen. De spanning wordt versterkt door de dreiging van een naderende nucleaire catastrofe, en het verhaal onthult de complexiteit van internationale betrekkingen en de delicate balans van wereldmachten.
7vu9xbblcvfaibnxjfgqmjnybtl 1140x570
Still 'The Peacemaker' via TMDB
De inspiratie voorThe Peacemakerkomt voort uit een ongepubliceerd artikel van Andrew Cockburn en Leslie Redlich Cockburn, oorspronkelijk geschreven voor Vanity Fair. De film markeert niet alleen de lancering van DreamWorks Pictures, maar betekende ook een verschuiving in George Clooney's carrière, die oorspronkelijk was gecast voor een rol in deGreen Hornet-film van Universal Pictures.
Belangrijk om te melden is datThe Peacemakerslechts 28 dagen te zien zal zijn op Netflix, dus wacht niet te lang om deze klassieker nog eens aan te slingeren! Laat je meevoeren in het spannende verhaal van internationale intriges, nucleaire dreigingen en de zoektocht naar vrede inThe Peacemaker.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!