'Rust'-aanklager beweert dat wapenmeester echte kogels op de set bracht

FILMS
door THE NERD SHEPHERDdonderdag, 01 februari 2024 om 13:09
rust
In de zaak rondom het tragische incident op de set van Rust beweert aanklager Kari Morrissey dat er "aanzienlijk" bewijs is dat wapensmid Hannah Gutierrez Reed onbewust echte kogels meebracht, wat leidde tot het fatale schietincident waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam.
In een gerechtelijk document betoogde Morrissey dat verschillende foto's, waaronder die van Gutierrez Reed zelf, de aanwezigheid van live kogels in de dagen voorafgaand aan het incident aantonen. Deze patronen zouden afkomstig zijn uit een doos met oefenmunitie die Gutierrez Reed op de set had meegebracht.
u48arq4kzlbqpknu6yhaxhnal3z 1140x570
Still 'Alec Baldwin: Unscripted' via TMDB
Het proces van Gutierrez Reed begint op 21 februari in Santa Fe, N.M., waar ze wordt beschuldigd van dood door schuld en het manipuleren van bewijs. De aanklager stelt dat Gutierrez Reed nalatig was door een scherpe patroon in het wapen van Alec Baldwin te laden, terwijl dit eigenlijk alleen dummy patronen had moeten bevatten.
Morrissey heeft aangeboden samen te werken als Gutierrez Reed informatie kan verstrekken over de herkomst van de scherpe patronen, maar deze aanbieding werd afgewezen door de advocaat van Gutierrez Reed, Jason Bowles. De advocaat beweert dat Morrissey zijn cliënt onder druk zet voor een valse bekentenis.
Morrissey stelt ook dat Gutierrez Reed bereid was te getuigen tegen Baldwin als onderdeel van een schikking, maar dat ze haar niet als een geloofwaardige getuige beschouwt vanwege haar geschiedenis van roekeloos gedrag. Het aangevoerde bewijs omvat onder andere sms-berichten die refereren aan het gebruik van drugs en getuigenissen van crewleden die beweren dat Gutierrez Reed haar werk niet naar behoren uitvoerde en de veiligheidsnormen in de filmindustrie negeerde.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!