Hoofdrollen van aankomende Dexter-prequelserie 'Dexter: Original Sin' onthuld

TV en Series
vrijdag, 24 mei 2024 om 8:00
zymzj1mzplpyobdl0kygabnc8uf
De langverwachte prequel van de populaire misdaadserie Dexter heeft zijn hoofdcast onthuld. Dexter: Original Sin, oorspronkelijk aangekondigd als Dexter: Origins, brengt een frisse wind in de franchise met Patrick Gibson, Christian Slater en Molly Brown in de hoofdrollen.
Patrick Gibson, bekend van zijn rollen in Shadow and Bone en The OA, zal de jonge Dexter Morgan spelen, een rol die oorspronkelijk door Michael C. Hall werd vertolkt. Gibson’s Dexter is een student in het Miami van 1991 die langzaamaan verandert in een wrekende seriemoordenaar. Gedreven door zijn onstuitbare bloeddorst en met de begeleiding van zijn vader Harry, gespeeld door Christian Slater, leert Dexter een moordcode te hanteren om zijn daden onopgemerkt te laten.
Christian Slater, een Golden Globe-winnaar voor zijn werk in Mr. Robot, neemt de rol van Harry Morgan op zich. Harry, Dexter's adoptievader, speelt een cruciale rol in het leven van Dexter door hem te leren zijn moorddadige neigingen te kanaliseren. Slater, met zijn indrukwekkende staat van dienst in films zoals True Romance en Heathers, brengt ongetwijfeld een nieuwe dynamiek in deze iconische rol, oorspronkelijk gespeeld door James Remar.
Molly Brown, bekend van Senior Year en Billions, zal de rol van Dexter’s zus, Debra Morgan, vertolken. Debra, een geliefd personage in de originele serie gespeeld door Jennifer Carpenter, staat bekend om haar vastberadenheid en loyaliteit. Brown zal het karakter opnieuw tot leven brengen in de context van de jonge jaren van Dexter.
Volgens de officiële beschrijving zal de serie zich richten op Dexter’s overgang van student naar moordenaar. Terwijl hij een stageplaats bij de forensische afdeling van de Miami Metro Police Department aanvaardt, moet hij leren zijn innerlijke duisternis te beheersen en zijn slachtoffers zorgvuldig te selecteren en te elimineren zonder opgemerkt te worden door de wetshandhaving.
Clyde Phillips, de oorspronkelijke showrunner van Dexter, keert terug als showrunner voor Dexter: Original Sin. Naast Phillips zijn ook Michael C. Hall, Scott Reynolds, Mary Leah Sutton, Tony Hernandez, Lilly Burns, Robert Lloyd Lewis en Michael Lehmann betrokken als uitvoerende producenten. Michael Lehmann, die eerder samenwerkte met Slater bij de regie van Heathers, zal ook als regisseur en uitvoerend producent fungeren.
Hoewel er nog geen premièredatum is aangekondigd, wekt Dexter: Original Sin al veel nieuwsgierigheid op onder fans van de originele serie en nieuwkomers. De originele Dexter serie kreeg tijdens zijn looptijd veel lof, waaronder meerdere Golden Globe- en Emmy-nominaties. Michael C. Hall won een Golden Globe voor zijn rol als Dexter in 2010, en John Lithgow won zowel een Emmy als een Golden Globe voor zijn gastrol in het vierde seizoen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!