Historische thrillerserie met Game of Thrones-ster Sean Bean vanaf vandaag te streamen

TV en Series
woensdag, 01 mei 2024 om 14:00
6lpq8mpqwpo6xpdtyqubnywehvv
De nieuwe historische thrillerserie Shardlake, gebaseerd op het werk van schrijver C.J. Sansom is vanaf vandaag eindelijk te streamen. Niemand minder dan Game of Thrones- en Lord of the Rings-ster Sean Bean steelt de show in zijn rol als Thomas Cromwell, de geduchte rechterhand van koning Henry VIII.
De serie is gebaseerd op de geliefde moordmysteries van C.J. Sansom en speelt zich af in 16e-eeuws Engeland ten tijde van de tumultueuze ontbinding van de kloosters. Naast Bean schittert Arthur Hughes als de raadselachtige Matthew Shardlake, een kromgebogen advocaat die detective is geworden. Shardlake staat vol politieke intriges, complotten en duistere mysteries.
Als vertrouweling van Cromwell raakt Shardlake verwikkeld in een verraderlijk onderzoek naar de moord op een van Cromwells commissarissen in een afgelegen klooster in Scarnsea. Met het politieke leven van Cromwell aan een zijden draadje krijgt Shardlake de taak om de moord op te lossen en ervoor te zorgen dat het klooster wordt gesloten, waarbij hij bij elke stap te maken krijgt met vijandigheid, argwaan en gevaar.
Naast Bean en Arthur Hughes zijn ook Anthony Boyle als Jack Barak, Babou Ceesay als Abt Fabian, en Ruby Ashbourne Serkis als Alice te zien in de serie. Achter de schermen heeft Shardlake een formidabel creatief team, met schrijver Stephen Butchard, bekend van de Netflix-serie The Last Kingdom, en Spooks-regisseur Justin Chadwick aan het roer.
Shardlake komt uit de koker van Hulu, wat betekent dat de serie bij ons op Disney+ te zien is. Bekijk hieronder de eerste officiële trailer!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!