Gloednieuwe beelden van aankomende gladiator-serie 'Those About To Die' onthuld

TV en Series
woensdag, 22 mei 2024 om 10:00
xuxmamadgdnd6z0clhmfvp1lxep
In afwachting van Gladiator II komt SkyShowtime binnenkort met een nieuwe epische serie die de harten van fans van het zwaard-en-sandaalgenre zeker sneller zal doen kloppen. Those About To Die, een tiendelige miniserie van Godzilla-regisseur Roland Emmerich, neemt de kijkers mee naar het oude Rome.
Gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1958 van Daniel P. Mannix, volgt Those About To Die de verwevenheid van sport, slavernij en politiek in het oude Rome tijdens de heerschappij van keizer Vespasianus.
De serie belooft een diepgaande verkenning van de verschillende lagen van de Romeinse samenleving, van de keizer en zijn zonen aan de top, tot de slaven en gladiatoren die vochten voor het vermaak van de elite. De setting voor dit alles is het Colosseum, dat door Vespasianus werd gebouwd in 72 na Christus en nog steeds staat als een eeuwig monument van de macht, het spektakel en het hedonisme van het oude Rome.
In de recent onthulde beelden zien we Anthony Hopkins in de rol van keizer Flavius Vespasian, de grondlegger van de Flavische dynastie. De afbeeldingen geven ook een eerste blik op een scala aan andere personages, waaronder Tom Hughes als Titus, de zoon en opvolger van Flavius; Iwan Rheon als Tenax, een spelleider die een nieuwe fractie van wagenmenners probeert op te richten.
Het verhaal van Those About To Die is gecreëerd en geschreven door Robert Rodat, de Oscar-winnende scenarioschrijver van Saving Private Ryan. De regie wordt verzorgd door Roland Emmerich, bekend van zijn spektakelfilms (2012, The Day After Tomorrow, Independence Day, The Patriot), en Marco Kreuzpaintner (Bodies, The Collini Case). Beide regisseurs nemen elk vijf afleveringen voor hun rekening.
In plaats van alleen de heroïsche gevechten te tonen, richt de serie zich ook op de corrupte wereld achter de schermen van deze bloedige wedstrijden en onthult het de machtsdynamiek en politieke intriges die hiermee gepaard gaan. De serie gaat op 18 juli in Amerika in première; het is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!