Absurde horrorfilm met Selma Blair en Nicolas Cage komt binnenkort naar Netflix

Films
woensdag, 22 mei 2024 om 12:00
3azhjhdlkwkskp9pgbtgcysqxye
Vanaf 16 juni kunnen Netflix-kijkers gaan genieten van een van de meest opvallende films uit 2017, Mom and Dad. Deze donker komische horrorfilm, geschreven en geregisseerd door Brian Taylor, biedt een unieke mix van gruwel en humor, aangevoerd door de intense acteerprestaties van Nicolas Cage en Selma Blair.
Mom and Dad speelt zich af in een ogenschijnlijk rustige buitenwijk, maar deze rust wordt snel verstoord door een mysterieus fenomeen. Radio's en televisies beginnen plotseling een onverklaarbare statische ruis uit te zenden, waardoor ouders in een moorddadige razernij terechtkomen en hun eigen kinderen beginnen te vermoorden. Dit huiveringwekkende plot wordt geïntroduceerd met een schokkende openingsscène waarin een moeder haar kind op het treinspoor achterlaat.
Centraal in de film staat de familie Ryan, bestaande uit vader Brent (Nicolas Cage), moeder Kendall (Selma Blair), dochter Carly (Anne Winters) en zoon Joshua (Zackary Arthur). De familie heeft een gespannen relatie: Brent zit midden in een midlifecrisis en spendeert zijn tijd in de garage met zijn muscle car, terwijl Kendall worstelt met haar rol als moeder en probeert nieuwe hobby's te vinden. Carly voelt zich onbegrepen door haar ouders en heeft regelmatig ruzie met haar jongere broer.
Wanneer de statische ruis zich verspreidt, barst de chaos los. Ouders veranderen in moordenaars en kinderen zijn hun doelwit. Carly, op school tijdens het uitbreken van de waanzin, weet ternauwernood te ontsnappen aan de moordlustige ouders. Samen met haar vriend Riley keert ze huiswaarts, waar ze geconfronteerd wordt met de verwoestende gevolgen van het fenomeen. Riley's moeder vermoordt haar eigen dochter, en Carly wordt opnieuw geconfronteerd met de gruwelen wanneer ze haar eigen ouders moet zien te ontwijken.
Nicolas Cage en Selma Blair leveren indrukwekkende prestaties als de getroebleerde ouders die veranderen in moordlustige maniakken. Cage is in topvorm met zijn kenmerkende manische energie, terwijl Blair een overtuigende transformatie doormaakt van liefdevolle moeder naar genadeloze killer. Mom and Dad weet op meesterlijke wijze zwarte humor te verweven met rauwe horror. De absurde situaties en het groteske geweld worden op een manier gepresenteerd die zowel afstotelijk als fascinerend is.
Mom and Dad is een film die je op het puntje van je stoel houdt met zijn combinatie van intense spanning, schokkende wendingen en donkere humor. Met briljante vertolkingen van Nicolas Cage en Selma Blair en een gedurfde, originele verhaallijn, is deze film een aanrader voor liefhebbers van het genre. Vanaf 16 juni te zien op Netflix! Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!