Game of Thrones-ster Sean Bean speelt hoofdrol in nieuwe misdaadserie 'This City is Ours'

TV en Series
dinsdag, 28 mei 2024 om 16:00
i1bt5qv6ritgfruq6cejzgbpeqi
Game of Thrones-ster Sean Bean zal een van de hoofdrollen spelen in de nieuwe misdaadserie This City is Ours. De serie, geproduceerd door Left Bank Pictures, de producenten achter de Netflix-hit The Crown, biedt een meeslepende en epische kijk op de onderwereld van Liverpool. Met scenario's geschreven door Stephen Butchard en geregisseerd door Saul Dibb, zal deze acht-delige serie binnenkort te zien zijn op BBC One (en dus ook gewoon in Nederland!).
Bean vertolkt de rol van Ronnie Phelan, een meedogenloze gang-leider die al jarenlang aan het hoofd staat van een crimineel imperium. James Nelson-Joyce speelt zijn rechterhand, Michael Kavanagh, een man die al zijn hele volwassen leven betrokken is bij georganiseerde misdaad.
De serie verkent de complexe relaties en machtsspelletjes binnen de criminele organisatie. Michael wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen wanneer Ronnie hint op een mogelijke pensionering. Michael begint te dromen van een toekomst met Diana Williams, gespeeld door Hannah Onslow. Hun liefdesverhaal vormt de kern van de serie en wordt vergezeld door de spanningen binnen de gang, vooral wanneer een cruciale lading cocaïne verdwijnt en de toekomst van de organisatie op het spel staat.
This City is Ours brengt een sterrencast samen, waaronder Jack McMullen als Ronnie’s zoon Jamie Phelan, Julie Graham als Elaine Phelan, Laura Aikman als Rachel Duffy en Kevin Harvey als Bobby Duffy. De cast wordt verder aangevuld door Saoirse-Monica Jackson, Mike Noble, Bobby Schofield, Darci Shaw en Stephen Walters.
Andy Harries, CEO van Left Bank Pictures, prijst de scherpe en snel-paced scripts van Butchard en benadrukt de complexiteit en diepgang van de personages. “Stephen Butchard is een meesterverteller, en zijn scripts zijn scherp, snel en briljant. We hebben een topcast samengesteld om deze fascinerende, veelzijdige personages tot leven te brengen. This City is Ours gaat de verwachtingen overtreffen.”
De startdatum van de serie is nog onbekend, evenals of deze op Netflix of een andere streamingdienst in Nederland te zien zal zijn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!