Aangrijpende thriller 'Dogman' met Caleb Landry Jones nu te zien op Prime Video

Films
dinsdag, 28 mei 2024 om 18:00
9dylqlbblr5943lns2gihqzpfc8
De bioscoopfilm Dogman, geschreven en geregisseerd door Luc Besson, is nu beschikbaar om te streamen via Prime Video. Deze Engelstalige Franse dramathriller viel op tijdens zijn première op het 80e Internationale Filmfestival van Venetië en biedt een intrigerend kijkje in het leven van een man die zowel misbruikt werd door zijn vader als een diepe liefde koestert voor honden.
De hoofdrol wordt vertolkt door Caleb Landry Jones, die met zijn indrukwekkende acteerprestatie de complexiteit van het personage Douglas "Doug" Munrow tot leven brengt. Doug wordt gearresteerd in New Jersey terwijl hij een vrachtwagen vol honden bestuurt, waarna hij onderworpen wordt aan een verhoor door Evelyn, een psychiater gespeeld door Jojo T. Gibbs. Tijdens het verhoor onthult Doug zijn levensverhaal via flashbacks, waarin zijn traumatische jeugd, zijn liefde voor theater en zijn onconventionele levensstijl worden belicht.
De film wordt ondersteund door een getalenteerde cast, waaronder Christopher Denham als Ackerman en Clemens Schick als Mike Munrow. De regie van Luc Besson weet de rauwe emoties van het verhaal vast te leggen en creëert een beklemmende sfeer die de kijker van begin tot eind meesleept.
Dogman is niet zonder controverse. De reputatie van regisseur Luc Besson heeft de laatste jaren een deuk opgelopen, met zijn eerdere film Valerian die tegenvallende resultaten behaalde en beschuldigingen van seksueel misbruik die tegen hem werden ingediend. Desondanks heeft Besson met Dogman een krachtige en meeslepende film afgeleverd die het waard is om ontdekt te worden.
Met een IMDb-score van 6.8 is Dogman wat ons betreft een aanrader en één van de verborgen pareltjes uit 2023. De dramathriller is nu te zien op Prime Video; bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!