'Exploding Kittens' op Netflix: Alles over de nieuwe knotsgekke animatieserie met Tom Ellis

TV en Series
zondag, 09 juni 2024 om 17:00
explodingkittens trailer 5 9 22
Deze zomer wordt de wereld van het populaire kaartspel Exploding Kittens omgetoverd tot een hilarische animatieserie op Netflix, die op 12 juli 2024 in première gaat. De serie draait om de eeuwige strijd tussen goed en kwaad, maar dan op een wel heel bijzondere manier.
Wanneer zowel God als de Duivel naar de aarde worden gestuurd, komen ze vast te zitten in de lichamen van dikke huiskatten. God wordt vertolkt door Tom Ellis (bekend van Lucifer), en de Duivel, gespeeld door Sasheer Zamata (Home Economics).
Godcat, zoals de goddelijke kat wordt genoemd, heeft als missie om de problemen van een disfunctionele familie op te lossen, maar wordt constant afgeleid door zijn nieuwe kattengedaante. Ondertussen is Devilcat druk bezig met zijn eigen kwaadaardige plannen, wat leidt tot talloze komische en chaotische situaties.
De serie wordt geleid door showrunners Shane Kosakowski en Matthew Inman, die tevens de oprichter is van de webcomic The Oatmeal en mede-bedenker van het Exploding Kittens kaartspel. Samen met Bandera Entertainment, opgericht door de comedy-iconen Mike Judge en Greg Daniels, en Chernin Entertainment, hebben ze een show gecreëerd die zowel fans van het spel als nieuwe kijkers zal aanspreken.
Exploding Kittens begon als een crowdfunding-succesverhaal op Kickstarter, waar het al snel uitgroeide tot het meest gesteunde project aller tijden. Het spel, dat draait om Russische roulette met explosieve kattenkaarten, heeft wereldwijd meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht. De serie bevat talloze Easter eggs en verwijzingen naar het originele spel.
De serie wordt gepositioneerd als een serie voor zowel kinderen als volwassenen, waarbij de humor ergens tussen The Simpsons en Deadpool ligt. De serie is dus geschikt voor een breed publiek, maar waarschuwt dat jonge kinderen beter weg kunnen blijven vanwege de overvloed aan katten-konten.
Exploding Kittens is vanaf 12 juli te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer
De releasedatum van 11 oktober 2024 is nu al met rood omcirkeld in de agenda's van Dragon Ball-liefhebbers. Bekijk hieronder de nieuwe trailer van Dragon Ball: Sparking! Zero, het nieuwste hoofdstuk in de Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi-serie.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!